שלום רב,
פוטרתי מחברה בה עבדתי בחברה פרטית כ-3.5 שנים , בשנה הראשונה לא הופרשו כספים לפיצויים, וב-2008 שניכנס החוק המחייב מעבידים להפריש לקרו פיצויים התחלתי לקבל קרן פנסיה ופיצויים.
בבדיקה שעשיתי בדיעבד התברר לי שבשלושת החודשים הראשונים בהן הופרש כסף ממשכורתי, כסף זה לא הועבר בפועל לקופת הפנסיה ולמעשה נישאר אצל המעביד.
שאלתי- המעביד שחרר את כספי הפיצויים שעומדים לרשותי אך מסרב לשלם לי פיצויים על השנה הראשונה. תוך שהוא מציג תחשיב המראה כביכול כי הסכום שניצבר מכסה את כל 3.5 השנים.
(בחודשים האחרונין ירדה מעט משכורתי עקב שינוי משרה ואז הוא עשה תחשיב פיצויים תמוה המתבסס על חודשים אלו. ) לי ברור שמה שניצבר לי בקרן הוא שלי ואם הכסף צבר ריבית אז היא שלי - לא יתכן שזה מכסה אותו על אותה שנה שלא שילם.
ותוך איזה פרק זמן מקסימלי ניתן לתבוע ? דרך בית דין לענייני עבודה?
לתשובתכם אודה
ו
במידה ופוטרת הנך אמור לקבל את כל תשלומי פיצויי הפיטורים, קרי משכורת לשנת עבודת אחת, ובנוסף הנך יכול לדרוש את החזר הכספים שנוכו ממשכורתך ולא הועברו אל חב' הביטוח.
התיישנות עד 7 שנים אחורנית.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר