היי,
אני מעסיק עוזרת בית מזה כשנתיים פעמים בשבוע, 4 שעות בכל פעם.
עד היום, כל פעם שנפל חג על יום עבודה של העוזרת, שילמתי לה כאילו עבדה .
נכון להיום, בכל תקופת עבודתה אצלי, לא שילמתי יותר מאשר יום חג אחד בחודש עבודה (כי לא היה יותר).
השנה, בחודש ספטמבר 2010 נופלים כל החגים על 3 ימי עבודה של העוזרת (מתוך 8 ימי עבודה חודשיים בסה"כ)
זה שיעור של 38% מהשכר החודשי (הלוואי עלי לקבל שיעור כזה מהמעביד שלי .... )
שאלותי,
האם אני חייב לשלם לה בגין כל אותם ימי חג?
האם אני צריך לחשב את שכר החגים כחלק יחסי מהיקף העבודה שלה?
האם אני יכול לבקש ממנה לבוא ביום אחר?
אשמח לדעת מה המדיניות, חוק, תקנות
תודה מראש על התשובה.
עפר
עופר שלום רב
כעקרון חבות לתשלום דמי חג נוצרת משלושה חודשי העסקה ומעלה.
עוזרת הבית לא תקבל תשלום עבור חג אם נעדרה יום לפני החג ויום אחרי החג שלא בהסכת המעביד.
עוזרת בית העובדת יומיים בשבוע הנופל לפי חוזה העסקה על חג למרות שנעדרה יום לפני ויום אחרי החג זכאית לתשלום בגין החג בשל מסגרת העסקה אשר נקבעה ע"י המעסיק.
לגבי חישוב ימי חג , חוק חופשה שנתית אינו נוקט בחישוב אולם ההגיון אומר כי עוזרת הבית צרכה להרוויח את מה שהיתה מרוויחה לו עבדה באותו יום. התעריף אינו כולל שעות נוספות, בונוסים, נסיעות וכו".
בברכה,
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין.
דרורית אחה"צ טובים,
המון תודות על התשובה המהירה .... :-)
מתשובתך אני מבין שהחוק מתייחס רק לנושא החופשה השנתית, דמי ההבראה וימי המחלה ומנחה לחשב את תמורתם ביחס להיקף העבודה של העוזרת. מאד הגיוני ונכון ועושה צדק הדדי.
לגבי חגים, עובד במשרה מלאה, מקבל בשנה ע"ח המעביד שכר מלא עד 9 ימי חג (מספר החגים המירבי בשנה אם לא חלו בסופ"ש).
אם הבנתי אותך נכון, עוזרת בית במשרה חלקית שמקבלת שכר לפי שעות העבודה בפועל, במקרה של חג, החוק לא עושה הנחות למעסיק שכיר ומחייב אותו בתשלום מלא.
שאלה (אולי אחרונה...) האם זכותי לדרוש מהעוזרת לבוא ביום אחר? ואם היא מסרבת, אזי אני פטור מתשלום?
תודה על זמנך
עפר
עופר שלום רב,
כעיקרון ניתן לבקש מהעוזרת לבוא ביום אחר, חלופי אך לא לחייב.
תשומת לבך, צו ההרחבה מיום 1.7.2000
כל עובד בישראל זכאי לתשעה ימי חג
שני ימי ראש השנה, יום כפורים, ראשון ושמיני עצרת של סוכות, ראשון ושביעי של פסח וחג השבועות.
בנוסף יום העצמאות נחשב כחג לכל הדתות.
בברכה רבה,
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר