שלום,
רציתי להתייעץ בנושא פיטורים.
פוטרתי לאחרנה ממקום עבודתי עקב חזרתה של העובדת הקודמת.
התחלתי לעבוד ב-17.1.10.
בראיון עבודה לא נאמר לי שאני עובדת זמנית כמחליפה מישהי שיוצאת לחופשת לידה,נאמר לי זאת רק לאחר יום עבודה.וכשקיבלתי את זה לא יפה המעביד ניסה להרגיע ואמר שאין לי מה לדאוג זה מקום עבודה גדול וימצא לך משרה אחרת.
בינתיים אני נכנסתי להריון והודעתי למעביד שלי בחודש הרביעי להריוני(למרות שהוא ידע כבר בחודש הראשון לא ממני מעמיתה).
פוטרתי ב-9.7.10 (שבוע לפני שימלאו לי חצי שנה בעבודה) ובחודש השביעי להריוני. יש לציין שהתחלתי לעבוד דרך חברת כח אדם ובמקום עבודתי נאמר לי שבתום 3 חודשים אני עוברת להיות עובדת חברה,ולא העבירו אותי כך שיש לי מכתב"פיטורין"(אישור הפסקת עבודה) מכוח אדם.
אשמח לקבל יעוץ בנושא.
בברכה,
אלינור
ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי בנושא.
האם נערך לך שימוע טרם הפיטורין? האם בידך חוזה עבודה המציין כי עבודתך הינה לתקופה קצובה? האם ניתנה לך הודעה מוקדמת?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
שלום
ניתנה לי התראה של חודשיים לפני הפיטורין. נערכה ישיבה שבה חתמתי על כך שהודיעו לי על פיטוריי עקב חזרתה של עובדת לאחר חופשת לידה.
אין בידי חוזה עבודה המציין כי אני עובדת זמנית ואין בידיהם חוזה חתום שכזה.
האם כדאי לי להתעמק בנושא ולפנות לייעוץ עו"ד?
תודה
לאור העובדה כי פוטרת שבוע טרם ההגנה שאמורה היתה להינתן לך על פי חוק עבודת נשים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר