שלום
אני עובד בחברת שמירה בערך 4,5 חודשים ,קב"ט של המקום נתן לי משמרות מהחודש השני ואילך ,אפשר להגיד בימים קבועים 4 פעמים בשבוע לילות,אגב לא חתמנו על כך בחוזה העבודה ,לי זה התאים ואני אימצתי בחום את הימים הקבועים כי זה התאים לתוכניותיי,
לפני כחודש ימים הבחנתי בטופס סידור העבודה , ששובצתי 3ימים במקום ה 4 שהייתי עובד , מאחר והייתי זקוק ל4 משמרות ליליות , התקשרתי בבהילות לקב"ט על מנת לברר את פשר הענין, והוא טען שבגלל שלא נהגתי כשורה באחד ממרכיבי הפעולות שם , ואמר אם תחזור למצב הנכון אני אחזיר לך את 4 המשמרות , בלית ברירה הסכמתי והפנמתי את דבריו ואכן מאז נהגתי במשנה זהירות באופן פעולותיי, לצערי הרב שוב ראיתי ששובצתי ל 3 משמרות שבועיות בלבד,בצר לי, כתבתי אליו מכתב והסברתי שאני זקוק לעבודה זו , שזה מקור פרנסתי , והוא לא יכול לנהוג כך ,המכתב שכתבתי אילו היה לפני 10 ימים והוא לא נתן לי שום תשובה , היום צילצלתי אליו , ובמהלך הדברים הוא אמר אני אראה אולי אני אתן לך בעוד שבועיים 4 משמרות , אם זה לא נראה לך , אתה יכול לעזוב את העבודה, הרגשתי לא מוערך , כי אני עושה את עבודתי נאמנה, אבל לא רציתי להשביע את רצונו , ואמרתי לו שאני לא מתכוון לעזוב ושהוא לא הוגן
שאלתי , האם מעשיו חוקיים ? האם זה לא נקרא הרעת תנאי עבודה ? האם הוא לא היה צריך להזמינני לשימוע ? ואיך עליי לנהוג ?ולהמשיך להישאר במקום עבודה זה?
תודה מראש
שי
אכן נראה על פניו כי מדובר בהרעת תנאי העבודה.
ממליצה לך לפנות לייעוץ משצועי על מנת לבדוק את זכויותיך.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר