שלום רב, אני כעת בחודש הראשון לחופשת הלידה, לאחר שעבדתי כמורה בשנה ראשונה אצל המעסיק הנוכחי בכל תקופת הריוני. (אני בעלת וותק של שנים רבות בהוראה ובעלת רשיון הוראה קבוע) המעביד הודיע לי בכתב שעבודתי תופסק 60 יום לאחר חזרתי למשרתי.
עד כמה שידוע לי, חל איסור אבסלוטי להודיע על פיטורים בתקופת חופשת הלידה. האם נכון?
ובנוסף, על פי הוראות משרד החינוך וארגון המורים אין להודיע למורה על פיטורים לאחר ה-31 במאי וכל שכן לא במהלך שנת הלימודים (וטוב שכך כי הרי מורה אפשר וימצא עבודה רק בתחילת שנת לימודים ולא כמו במקצועות אחרים במהלך כל השנה), כך שהמעסיק שלי לא רשאי יהיה להודיע לי על פיטורי גם בתום 60 הימים מתום חופשת הלידה שיחול בתקופת שנת הלימודים?
אכן לא ניתן לפטר עובדת בחופשת לידה, ועל פי ההלכה המעסיק מחויב להחזיר אותך לעבודה בפועל, וכמו כן חל איסור מוחלט לפטר עובדת שהינה בהריון ללא אישור הממונה על חוק עבודת נשים.
לנוכח הסיטואציה שתיארת, מעסיקך פועל בניגוד לחוקים אותם ציינתי לעיל.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
עו"ד שמריהו שלום ותודה על תשובתך.
לפני שאני עושה מעשה אודה על התייחסותך לעניין סעיף 9(ג) (1א) לחוק עבודת נשים ובו מצויין כדלקמן: "לא יפטר מעביד עובדת...בתקופה של 60 יום לאחר תום חופשת הלידה ...ולא ייתן הודעת פיטורים למועד החל בתקופה האמורה..." לכאורה המעסיק (הרשות המקומית), לא פעל בניגוד לחוק כי הודעת הפיטורים נקבה במועד הפסקת העבודה לאחר 60 יום מתום חופשת הלידה. האם המעביד כן פעל כחוק ונותר לי רק להיתלות על הוראות משרד החינוך שאין לפטר מורה באמצע שנת הלימודים?
אכן, ציטטת את סעיף החוק נכונה, אך ישנה הלכה שלא מזמן ניתנה בארצי הקובעת, כי חל איסור עלמעסיק ליתן הודעת פיטורים טרם חלפו ה - 60 ימים, ועליו להשיב את העובדת בפועל לעבודתה.
כמו כן, הנך בהריון, כך שהסעיף לא כל כך רלווונטי כעת.
שבת שלום,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
סיפור דומה קרה לי: נעשתה לי שיחה בהיותי בחודש שישי שלא מעוניינים שאחזור לעבודה אחרי חופשת הלידה אך תאריך הפיטורים הרשמי במכתב הוא 60 יום אחרי חופשת הלידה. המכתב יצא לפני שילדתי. כך שלמעשה אקבל את 60 הימים כשתי משכורות חודש. מבחינת הזכויות הכספיות אני אקבל את כל שמגיע לי. אבל האם זה חוקי? כמו כן, אשמח אם תוכלי לתת הפניה להלכה המדוברת של הארצי.
תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר