התפטרתי בדין מפוטרת מארגון השייך למגזר הציבורי (להסתדרות המעו"ף). הועסקתי בהסכם קיבוצי. יום אחרון ליחסי עובד-מעביד היה 28.2.2010. בגמר החשבון שנערך לי לא חושב המענק החד פעמי (בגובה 36%), המגיע לי מכוח "עסקת החבילה" שנחתמה ביוני 2009 (שולמה לי רק מחצית מדמי ההבראה לשנת 2009).
משפניתי למעסיק בבקשה לקבל מענק זה, נעניתי בשלילה מן הטעם כי "מענק זה לא שולם לאף אחד מעובדי הארגון עקב המצב הכלכלי הקשה אליו נקלע וכחלק מתכנית ההבראה המבוצעת בו".
אציין כי הארגון עדיין קיים ועובד, מעסיק מאות עובדים, משלם משכורות, מחזיק עשרות מכוניות לצוות ההנהלה הבכיר ועוד.
האם זהו טיעון סביר מצד המעסיק? האם הוא יכול לטעון כי אין באפשרותו לשלם מענק זה ובכך להיות פטור מחובת התשלום?
תודה
מעסיקך, למרות שהינו גוף קיים, מחוייב לשלם לך רק בגין מה שסוכם ולא יותר, ואכן בשנת 2009 דמי ההבראה הופחתו. השאלה המתבקשת - מדוע זה רק כעת משולם לך?
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר