שלום,
ברצוני לשאול שאלה שהיא קצת דחופה לי מכיוון שהאירוע המדובר קרה לפני מס, ימים (יום ראשון האחרון).
אני מלצר מזה כשנתיים וחצי.
במהלך משמרת בוקר של יום א האחרון לאחר ויכוח קטן שלי עם הבעלים הוא ביקש ממני לעזוב את המשמרת (לפני שהיא הייתה קרובה להסתיים).
אני מצידי אמרתי לו שאני לא מוכן לרדת מהמשרת ככה סתם כי לא עשיתי שום דבר שפגע בעבודה.
הוא מצידו קרא לעוד בעלים ושניהם פשוט צעקו עליי שאני אצא מהמסעדה שלהם ולא אחזור וכאשר אמרתי שאני רוצה את זה בכתב (דיברתי ברוגע לכל אורך השיחה יחסית) הם דיי התעלמו מזה והתחילו להיות תקיפים יותר והתקרבו אליי בצורה קצת מאיימת.
לאחר כמה דקות של התעקשות מצידי אחד הבעלים אמר לי בסדר שאני אקבל את זה בכתב אבל שאצא לו מהמסעדה.
לאחר יומיים הגעתי למסעדה לבקשתו של הבעלים לשיחה (שהקלטתי) ובמהלכה הוא ביקש ממני להתנצל על כך שלא עזבתי את המסעדה כשהוא אמר לי כאשר לא הסכמתי הוא הודיע לי שהוא לא רוצה שאני אעבוד אצלו יותר, ביקשתי ממנו זאת בכתב והוא אמר לי בסדר והלכתי.
רציתי לדעת אם לנוכח מה שאמרתי מגיעים לי זכויות מסוימות ואיך עלי לפעול?
אני דיי חושש להגיע שוב למקום כי הוא נראה לי דיי תקיף אך הבנתי שכל עוד אין לי מכתב פיטורים אני עובד של המקום...
מה עליי לעשות לדעתכם?
שי שלום,
ראשית מדובר בהליך פיטורים שלא כדין.
עשית בחוכמה בכך שהקלטת את השיחה.
בשל העובדה, כי לכל הנראה מעסיקך יתעלמו מהעובדה שהם פיטרו אותך, ממליצה לך לפנות לייצוג משפטי על מנת לתבוע את מלוא זכויותיך ואף בדיקה של תלושי השכר שברשותך שכן בעלי מסעדות אינם מקפידים על מלוא הזכויות המגיעות.
בהצלחה רבה,
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
שוב שלום,
תודה על תשובתך הרגעת אותי מאוד.
אך ישנה סוגיה שהיא חשובה מאוד בהליך המשפטי שאני רוצה לבצע מול המעסיק שלי והיא סוגיית תלוש השכר.
בתלוש השכר הוא אכן רשם שהוא מקנה לי את כל הזכויות כחוק כמו נסיעות שעות נוספות הבראה וכו'...
אך למעשה לא לא קיבלתי לידי שום תשלום שכזה..!
השכר היחיד שקיבלתי מהמעסיק שלי היה השכר לשעה (או ההשלמות במידה ולא אצליח להגיע למינמום המוסכם בינינו) וזה הכל!
חשוב לי לדעת אם ניתן לעשות משהו אם בתלוש רשום שהוא שילם לי נסיעות אך בפועל לא קיבלתי שום תשלום שכזה??
תודה על הכל
שי
על מנת שמעסיקך יוכיח, כי אכן שולם כל הסכום הנקוב בתלוש עליו להראות פדיון עבור כך. כלומר, עליו להוכיח כי הכסף הועבר אליך, או בשיק או בהעברה בנקאית. באם אתה טוען, כי לא קיבלת לידך סכומים אלו הרי שלא תהיה לו כל הוכחה.
ושוב, לאור כל האמור ומה שתואר על ידך קודם, ממליצה לך לפנות לייצוג משפטי.
ליזה דמרי, בן-שחר עו"ד
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר