שלום,
אני עובדת במקום מסודר כ-6 שנים, לפני כמה חודשים יצאתי לחל"ת ל-3 חודשים מיוזמתי למטרה זוגית לחו"ל וחתמתי ביחד עם המעסיק שזה עד 1.6.10 סידרנו מחליף וחזרתי מוקדם מהמצופה. ביקשתי לחזור במאי ולא הסכימו להחזיר אותי, חיכיתי בסבלנות חודש ולאחר מכן יום לפני החזרה הזמינו אותי לשיחה ואמרו לי שהראש תחום מעוניין להשאיר את המחליף שלי ושהם מצאו לי תפקיד אחר שלא קשור במקצוע ובקריירה שלי ואם אני מסכימה להשאר. אני הייתי ללא עבודה והמומה קצת אז הסכמתי. אני עובדת שם חודש וחצי ואינני מרוצה מתפקידי החדש שזה לא הקריירה שפיתחתי 6 שנים וגם לא המקצוע שלי בכלל אני אדריכלית והם נתו לי לעסוק בתחום הכימיה.
בנתיים שלחתי קוח והתקבלתי לעבודה טובה במקצוע שלי ואני רוצה לעבוד שם. האם מגיעים לי פיצויי פיטורין בגלל הרעה בתנאי העבודה? או שאני צריכה לעזוב ולקחת רק מה שנצבר לי מינואר 08 קרי - פיצויים שהמעסיק חסך וחייב לתת?
ומבחינת החוק איך אני עוזבת כרגע אותם בצורה מסודרת.. האם שבועיים זה מספיק? כי אין לי למי לעשות חפיפה כי אני שם בתפקיד חדש.
לתשובתכם אודה
נועה
אכם תוכלי להתפטר מחמת הרעת תנאי עבודה. אך קודם ההתפטרות כתבי למעסיקך שההעברה לתפקיד אחר מהווה הרעת תנאים ובמידה ותפקידך לא יוחזר תתפטרי תוך כדי קבלת זכויותייך על פי חוק, דרשי זאת תוך 7 ימים, במידה ולא, תני הודעה מוקדמת והתפטרי.
שבת שלום,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר