שלום רב,
אני עבדתי במקום עבודה מסוים משנת 1986-1993 והתפטרתי עקב מעבר דירה לעיר אחרת.
1. בשנת 2002 שלחתי למקום העבודה מכתב בו ביקשתי לדעת האםניצלתי את כל ימי המחלה שלי ואם לא כמה נותרו לי. מקום העבודה סירב לתת לי תשובה בכתב ובשיחות טלפוניות נאמר לי כי הם לא מחויבים בחוק לשלם לי פנסיה עבור ימי מחלה שלא נוצלו לכן הם לא מוכנים לעשות את המאמץ ולבדוק זאת עבורי.
לאחרונה שלחתי שוב מכתב בעניין הזה והתשובה, בכתב, שקיבלתי היתה ראשית עקב חוק ההתיישנות אין יותר תוקף לבקשה זו, ושנית שהיות והתפטרתי ביוזמתי אין לי כל זכאות בעניין.
שאלתי היא האם זה תשובתם נכונה (ברור שלא צודקת) או שיש לי מה להמשיך ולדרוש את ימי המחלה הלא מנוצלים הללו (אם ישנם) כתשלום לפנסיה.
2. במקביל לשליחת מכתבי האחרון חיטטתי במסמכי הפנסיה וגיליתי לתדהמתי כי לא הופרשו לי כספים לפנסיה בזמן שלושת חודשי חופשת לידה שיצאתי אליהם (1988). לכן במכתבי אל מקום העבודה ביקשתי לדעת את פשר הדבר וכי זה יתוקן.התשובה שקיבלתי היא שבזמן שיצאתי לחופשת לידה החוק לא חייב להפריש לפנסיה אלא אם העובדת מודיעה על רצוהנ והשתתפותה בתשלום. מיותר לציין כי פרט זה לא הובא לידיעתי בשום צורה, כאשר יצאתי לחופשה. בנוסף אין תוקף לבקשה כי חלפו 7 שנים וחל חוק ההתישנות.
שאלתי שוב, האם תשובה זו שקיבלתי נכונה או שיש לי טעם להמשיך ולבקש.
תודה רבה מראש. בכבוד רב, דפנה
ימי מחלה אינם ניתנים לפדיון ולכן מעסיקך צודק, היות והוא לא מחויב לשלם תשלום פנסיה בגין ימי מחלה שלא נותלו, מה גם שתקופת ההתישנות עומדת על 7 שנים, אותם עברת זה מכבר.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר