שלום,
שמי עדי ואני בת 27.
אני עובדת בגן ילדים פרטי 7 חודשים.
לאחרונה התגלעו חיכוכים ביני לבין מנהלת הגן והגננת לאחר שהמנהלת יידעה את הגנננת בעניין אישי ופרטי מאוד (אשר אותה יידעתי שכן עניין זה דרש היעדרות שלי מהעבודה למס' ימים) וזאת למרות שביקשתי מפורשות שלא תדון בכך עם הגננת. האם זוהי הפרה של זכויותי לפרטיות במקום העבודה ?
בנוסף, הגעתי היום לעבודה כאשר בכוונתי לעבוד, אך היא מנעה ממני מלהיכנס לעבודה וכך חזרתי לביתי.
לטענתה, אני הודעתי כי אין ברצוני להמשיך לעבוד - מעולם לא הגשתי מכתב התפטרות.
אמנם, אני אכן חיפשתי מקום עבודה אחר אך לא הודעתי בכתב על התפטרותי. ובע"פ, (בטלפון) אמרתי כי אני שוקלת לעזוב. בכל אופן, אני התכוונתי לשוחח עימה היום ולשתף אותה בתחושותיי.
האם דבריי בע"פ משמעם הודעת התפטרות ? האם זה מחייב כמו הודעה בכתב ?
עליי לציין כי לא אמרתי בצורה חד משמעית כי אני עוזבת וכן לא נקבתי בתאריך מסויים כתאריך הפסקת עבודה.
עוד ברצוני לציין שאני עובדת בגן ללא חוזה עבודה. המסמך אשר אני חתומה עליו מכיל רק את התאריך בו התחלתי לעבוד. ללא פרטים כגון תנאי העסקה וכד'.
אני שוקלת להגיש תביעה כנגדה בגין פגיעה בפרטיותי במקום העבודה.
כמו כן על כך ששלחה אותי לביתי ללא הודעה מוקדמת ובכך גרמה לי עוגמת נפש.
בנוסף, היא טוענת כי הקליטה את שיחתנו בטל ', האם זה חוקי להקליט בסתר ?
לתשובתכם המהירה אודה,
בברכה,
עדי.
בנושא ההקלטה - במידה והייתה היא שותפה לשיחה - אזי ההקלטה חוקית.
הנך יכולה להגיש תביעה, על פיטורים שלא כדין, שנעשו ללא שימוע וללא מתן הודעה מוקדמת על פי חוק.
בהצלחה.
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
עו"ד אורנה שמריהו שלום,
תודה על תשובתך,
האם המנהלת מחוייבת להודיע לי
מראש למרות שאני עובדת שם רק 7 חודשים ? אם כן, כמה זמן מראש ?
כפי שציינתי בהודעתי הראשונה, בשיחה עימה בטל' אמרתי כי אני שוקלת לעזוב בסוף שנה"ל הנוכחית ולא לחזור לשנה"ל הבאה. האם מדבריי אלה מסקנתה כי אני מתפטרת היא לגיטימית ? בנוסף, היא ביקשה ממני להגיש לה מכתב התפטרות ולא עשיתי זאת - אין בידה מכתב התפטרות ממני.
זאת ועוד היא אומרת כי היא רואה בדברים שאמרתי לה כהודעת התפטרות ולפיכך אני מחוייבת לתת לה שבועיים מראש אך היא מוותרת עליהם ומוכנה לשלם לי עבור אותם ימים, אך במקום שבועיים היא טוענת שתשלם לי עבור 7 ימים (כפי שנדרש כאשר מעסיק מפטר עובד?)
לפיכך, אני רוצה לברר האם אני התפטרתי או פוטרתי ??
ומה בעניין זה שאני לא חתומה על חוזה ?
לתשובתך אודה,
בברכה,
עדי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר