התפטרתי מעבודתי לאחר כארבע וחצי שנים ,לפני כחודש נתתי הודעה מוקדמת להתפטרות מאחר ומצאתי עבודה במקצוע שלי,נתתי הודעה של 30 יום על פי חוק יש לי קרן פנסיה של מגדל מקפת קרן תקציבית שבה מופרשים 5% של המעביד 5% שלי ובנוסף 8ושליש פיצוייים,זהי פנסיה לקצבה כאשר דיברתי עם המעביד נאמר לי שהוא נותן לי מכתב שמשחרר לי את התגמולים בלבד ללא מרכיב הפיצויים, בסעיף 26 לחוק הפיטורים יש את נושא הכספים המשוריינים שאומר שאת הכסף הזה לא ניתן להחזיר בעצם למפקיד דהיינו המעביד, האם המעביד בעצם עובר על החוק שהוא לא מוכן לשחרר כספים אלה, למרות שהתפטרותי הינה על בסיס נעים ועל פי חוק?
כשבררתי בחברת הביטוח נאמר לי שאני צריכה להביא מכתב מהמעביד שמשחרר לי את כספי הפיצויים, מאחר ואני התפטרתי המעביד אינו מוכן לתת מכתב כזה, בנוסף בחברת הביטוח נאמר לי שהפוליסה על שמי ולכן גם המעביד אינו יכול למשוך חזרה אליו את הכספים שהופרשו לפיצויים אלא אם אני חותמת למעביד על מסמך המאשר לחברת הביטוח להחזיר את הכספים הנל, דבר שאינני מתכוונת לבצע. נאמר לי שאם אני לא משחררת למעביד את הכספים הנל והוא אינו משחרר לי את הכספים הנל, אילו כספים שימשיכו להיות בקרן לא על שמי ולא על שמו עד שבית הדין לעבודה יפסוק בעניין לכן אינו יודעת האם לפנות לבית דין לעבודה או לא?
במידה והנך חתומה על סעיף 14 בחוזה העבודה, אזי פיצויי הפיטרוים ששיכים לך.
במידה ולא והיות ואת התפטרת אינך זכאית לתשלום פיצויי פיטורים.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר