היי, אני עובד באחת מחברות התקשורת המובילות במדינה בתחום התוכנה כעובד חיצוני, משך עבודתי בחברה כ 10 שנים, בתקופה זו מילאתי מס' תפקידים תוך התקדמות לעמדות ניהוליות. לפני שבועיים זומנו 5 אנשים לבדיקת פוליגרף עבור בדיקה שוטפת של הבטחת מידע כשאני אחד מהם, הבדיקה הייתה עבור העברת מידע לגורמים חיצוניים וידיעה על גורמים בחברה שעוסקים בזה... כמובן שאף פעם לא העברתי מידע לאיזשהו גורם שלא במסגרת העבודה אך בבדיקת הפוליגרף נמצאתי דובר שקר. ניתקו לי את ההרשאות במערכות ולאחר יומיים זימנו אותי לשיחה בה הובהר לי שתוצאות הפוליגרף אינן לטובתי ומבחינת אבטחת מידע אין צריך להפסיק את העסקתי, הגורמים המקצועיים המנהלים אותי התנגדו להפסקת עבודתי מתוך האמונה שהם מכירים אותי ולא חושבים שאני אשעה דבר כזה, הודתי על האמון אך ביקשתי שבמידה ויש איזשהו ספק במהימנותי שיחקרו יגישו תלונה או משהו ... אם אין בעיה אז שיגישו לי מכתב המציין שנבדקתי שיגרתית ולא נמצא רבב. הם לא מוכנים לחקור ובעצם אני מוגדר כעת במקום העבודה כמישהו הנמצא בספק מבחינת מהימנות לפיכך ניתקו לי את החיבור לעבודה מהבית (30% מהמשרה הייתי עושה מהבית) והרשאות למערכות שונות בעבודה שאני לא מורשה אליהן למרות שהם חלק מעבודתי .... בקיצור ... אני לא יודע מה לעשות עם זה, אני רוצה שיחקרו ויבדקו עד הסוף , עד שיבינו שהאמת בצד שלי ומגיעה לי התנצלות על כל התהליך מתחילתו ועד סופו.. אך מצידם התהליך הסתיים . אני מרגיש כאילו אומרים לך לא כיף לך לעבוד , אז תעזוב .... למה הם לא מפטרים אותי בעצמם ? הם חוששים שאם אני צודק אז אתבע ? יש לי איזשהן זכויות במקרה כזה ?
בדיקות פוליגרף אינן תמיד מצביעות על האמת, וישנן הנחיות כיצד לבצען אשר יצאו ממשרדן של היועץ המשפטי לממשלה.
במקרה שלך מדובר על הרעת תנאים, והנך יכול להתפטר בגין הרעת תנאים.
לאור הזמן שאתה עובד, ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר