אני עובד בחברת תקשורת גדולה ולאחרונה התפטרתי מתפקידי כנציג שירות עקב שינוי ארגוני שנעשה בחברה.
במסגרת הסכם ההעסקה שלי עם החברה התחייבתי לשלם סכום מסוים שינוכה לי מהמשכורת הארונה במידה ואני יתפטר במהלך השנה הראשונה עבודתי בחברה, עקב השקעת משאבים בי כנציג (קורס- משך הכשרה חודש).
לאחר בירור עם מנהלת משאבי אנוש האזורית מסתבר שהחברה לא מעוניינת לוותר על הקנס הזה. (נכון לעכשיו הוא עומד על סכום בין ש"ח 900-1100).
באופן כללי לא הייתי מתנגד לשלם את הסכום אלמלא הסיבה שבגינה אני מתפטר היא עקב שינוי ארגוני שעשו לכלל הנציגים במוקד שלנו (הסבה מתחום מסוים לתחום אחר). ההסבה כללה קורס נוסף בין שבועיים (לא נחתם חוזה נוסף).
מה שאני מנסה לברר זה האם הקנס עדיין תקף? האם החברה כיוון שהיא עצמה ויתרה עלינו בתור נציגים מקצועיים בתחום מסויים, תחום שבו עשינו את הקורס בתחילת דרכי, עדיין יכולה לדרוש קנס עקב הפרת חוזה למרות שכל נושא חוקיות הקנס שבו שחברה השקיעה בנו בזמן הקורס למעשה בטל עקב החלטת החברה לבצע שינוי ארגוני?
אני מעלה גם את החוזה.
אני עובד בחברה כ 10 חודשים.
לא תמיד הפסיקה בענין מבטלת קנסות שכאלה.
פנה לייעוץ מלא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר