יש לי שאלה בקשר לפיצויי פיתורין.
אני עובדת בחברת היי טק - חברת פרויקטים.
הייתי אמורה לצאת לעבודה ב1.06 אחרי חל"ת. אני הודעתי שאני יוצאת לעבודה ב 1.06.10. הם הסכימו. יום לפני שיצאתי לעבודה התקשר בעלת החברה וביקשה לחכות עוד שבוע . אחרי שבוע לא מצאו שום דבר והחתימו אותי על מכתב שאני כאילו יוצאת לעבוד מ6.06. בפועל נשארתי בבית. כל הזמן הזה חיפשתי עבודה גם לבד ומצאתי עבודה. אני אמורה להתחיל עבודה חדשה ב10.08. ב6.08 הם ישלחו לי מכתב פיטורים. מעביד שלח לי מייל:
"כאשר אנחנו מפטרים עובד אנחנו מחוייבים בחודש התראה מראש .
כלומר בשבוע הבא נגיש לך מכתב פיטורין לתאריך של ה 6.8 .
זה אומר שיום העבודה האחרון שלך הוא ב 6.9 ,חודש לאחר מכן .
לאחר שתחושב לך משכורת ספטמבר בתחילת אוקטובר ניתן יהיה להוציא לך דוח 161 ו- 161א' לצורך הפיצויים .
אם את רוצה לסיים את העבודה במיידי , יש לך אפשרות להגיש מכתב התפטרות ."
אם אני אתפתר לבד - אני לא אקבל פיצויים . אם אני לא אתפתר - האם אוכל להתחיל עבודה חדשה? אם אני לא עובדת בפועל אלה רק רשומה בחברה - האם אני יכולה להתחיל במקום עבודה חדש? מה עליי לעשות כדי כן לקבל את הפיצויים? התינוק כבר מעל גיל 9 חודשים. מצד שני אני בגללם ישבתי בלי כסף בבית 4 חודשם-בלי אפשרות לקבל דמי הבטלה. אני גם לא התקדמתי מקצועית וישבתי בבית נגד רצוני.
אם אני לא עובדת בחברה בפועלת וקיבלתי מהם מכתב פיטורים והם מחויבים לתת לי חודש התראה מראש - כלומר עד 6.09 ואני רוצה להתחיל לעבוד במקום חדש ב10.08 - מה עליי לעשות כדי לא להפסיד פיצויים ולעשות הכל לפי חוק? אם להגיד להם ישר שמצאתי עבודה חדשה - אז הם ירצו שאתפתר לבד ולא ישלמו לי פיצויים. אם לא אגיד - האם זה חוקי? האם ניתן לבטל את חודש התראה מראש שרשום בחוזה? תודה
תודה
ניתן לבטל רק בהסכמה הודעה מוקדמת.
ממליץ לפנות לייעןץ מלא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר