שלום,
בשל מעבר של הארגון בו אני עובדת מחברת כח אדם כמעסיק לרשות המועצה המקומית, נתבקשתי לסיים את עבודתי מכיוון שהמועצה לא קולטת עובדים מעל גיל 62.
יש לציין שהגעתי לגיל פרישה לפי חוקי המדינה אך כיוון שאני חברת קיבוץ- עדין איני זכאית לפנסיה, אלא בעוד שנה וארבעה חודשים (אלה הם חוקי הפנסיה בקיבוצי)
שאלותי הן:
1. האם זה חוקי לפטר בגיל כזה? כרגע לא חברת כח האדם, לא המועצה ולא הארגון בו אני עובדת לוקחים אחריות בהקשר לפנסיה (מחברת כח האדם אני מקבלת פיצויים על 7 שנים, עד אז לא היה תלוש כי אני חברת קיבוץ)
2.עד כמה המועצה מחוייבת לי?
3. מי שהודיע לי על הפסקת עבודתי היא מנהלת הארגון בו אני עובדת, בפועל לא נעשה שימוע ולא קיבלתי כל מכתב , לא ממנה ולא מחברת כח האדם. האם זה חוקי? מה אני יכולה לעשות בעניין?
אודה מאוד על תשובתכם ....
בהתאם לקבוע בחוק הרי שניתן לומר כי נעשתה אפלייה על בסיס גיל ע"י המועצה ועל כך ממליצה לממש זכויותיך תוך כדי ייצוג משפטי.
באשר לחברת כוח האדם, בפועל הרי יש את חוק עובדי קבלני כוח אדם המורה על המעסיק עוד קבלן מעל ל- 9 חודשים לקבל את העובד אוטמטית אליו כעובד מן המניין ועל כן תמוה בעיני כי עבדת בתור עובדת קבלן 7 שנים.
לאור המורכבות בעניינך ממליצה לפנות למשרד לייצוג משפטי וייעוץ משפטי מקיף והולם.
דמרי, בן-שחר מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר