בינואר האחרון סוכם ביני לבין מנכ"ל החברה בה אני עובד על העלאת שכר בשני שלבים השנה.
העלאה ראשונה בינואר 2010 והשנייה ביולי 2010.
לאחרונה הודעתי על התפטרותי (לאור מציאת מקום עבודה עם תנאים טובים יותר)ואתחיל במקום החדש בספטמבר.
השבוע עם קבלת משכורת יולי גיליתי להפתעתי שלמרות שסוכם איתי על העלאת השכר ליולי בגלל התפטרותי לא עודכנה העלאת השכר הנ"ל .
לאחר בירור עם המנכ"ל הוא הבהיר לי שבגלל שהתפטרתי אני לא זכאי להעלאה הנ"ל שכן היא היתה אמורה להנתן לי בהנחה שאמשיך לעבוד במקום העבודה הנוכחי.
ההסכם על העלאות השכר הנ"ל סוכם בינינו בע"פ ובמקביל קיים בידי מייל שנשלח למנכ"ל לתזכורת באמצע יולי ( לפני שהתפטרתי) והוא אישר שאכן תהיה העלאה החל ממשכורת יולי.
האם מותר למעסיק לעשות לי דבר כזה ??
אשמח לשמוע דעתכם המקצועית
הנך יכול לדרוש את ההעלאה, ואין קשר לאי העלאת השכר בהתפטרותך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
עו"ד אורנה שלום
אני מודה לך על תשובתך ועל התייחסותך לשאלתי.
לפני שאפנה למנהלי בדרישה תקיפה יותר לקבל את המגיע לי הייתי רוצה להעלות בפנייך שקיבלתי גם תשובות סותרות לתשובתך מעורכי דין בפורומים אחרים. כאלה שטענו שהעלאת השכר שלי היתה מותנית בהשארות במקום העבודה (גם אם לא צוין בשלב הסיכום ביני למנכ"ל, אלא כדבר הברור מאליו) ועל כן אין לי את הזכות לדרוש אותה.
האם תוכלי להרחיב על מה מבוססת תשובתך.
כמובן שאין לי פה מטרה להכנס לויכוח או לסתור את תשובתך, אני פשוט רוצה להיות מוכן לשלב העימות מול מנכ"ל החברה עם כל המידע שאוכל לקבל.
אני מאוד אודה לך.
ההתבססות שלי הינה לאור העובדה כי לא נאמר לך ואף לא נכתב כי העלאה בשכר מותנת בהישארותך בעבודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר