שלום,
זה עומד להיות ארוך אך בבקשה קראו וייעצו לי. אנחנו עובדי עצות.
אבי פוטר מעבודתו כסדרן בחניון בחודש שעבר. היה משתכר עד ל 5,000 ברוטו.
בשנת 2002 היה מיזוג של חברה נוספת, ובזמנו נתנו אופציה לעובדים למי שרוצה להמשיך עם החברה החדשה, שייקחו הפיצויים המגיעים ויתחילו כביכול כעובדים חדשים.
כנראה שהחתימו גם על מסמך ויתור כלשהו (לא ידוע לי איזה).
אבי בחר את האופציה הנ"ל וככל הנראה התחיל כעובד חדש משנת 2002.
בחודש שעבר פוטר מכיוון שבעל החניון נפטר והבעלות על החניונים עברה לאחר.
כמו כן עלו עניין הפיצויים הנדרשים והם טענו שכשאבי קיבל את הפיצויים בשנת 2002, הם טעו בחישוב ונתנו יותר ממה שהגיע לו, ולכן הוא חייב להם כסף.
כמו כן הם טוענים שאבי חייב להם בנוסף 57 ימי חופשה (?!).
בעל החניון החדש כביכול עבד בחברה לפני כן ומכיוון שהכיר חלק מהעובדים שפוטרו החזיר חלק מהם חזרה ואת אבי בן הייתר כעובדים חדשים, אך התנאים והיחס השתנו באופן מחמיר.
מכיוון שאבי נכנס שוב כעובד חדש הפסיקו לו את הפנסיה ורק אחרי חצי שנה יתחילו לשלם מחדש.
דבר שני הוא עובד באחד החניונים שזורקים אמצעי מניעה ומחייב את אבי לנקות את המקום מכל לכלוך כזה או אחר ומתעצבן מאוד כשלא עושה זאת.
ובגלל שלא הרים וניקה את אמצעי המניעה לא נתן לטענתו תלושים לחג כאשר כל שאר העובדים כן קיבלו והוא לא, בגלל איך שהוא "מתנהג".
אבי בן 60+ אך זה לא מונע מבעל החניון להתנהג כלא אנושי ולשלוח אותו לעבוד עד אמצע הלילה.
מיותר לציין שהוא עם מוסר עבודה מאוד גבוה ועובד נאמן מאוד אך יש גבול לכל דבר.
האם תנאים אלה הגיונים? האם נשמעים הדברים כהגיונים?
ניסיתי לפנות למקום שנקרא קו לעובד ולהתייעץ עימם אך מפאת כוח בחוסר אדם אינם יוכלו לקבל אותי.
איננו יכולים להרשות לעצמנו עו"ד האם יש מקום נוסף שאוכל לפנות לייעוץ משפטי בחינם?
ושאלה נוספת - אני מנסה לשכנע את אבי להתפטר וללכת לחתום בלשכה ולהתחיל בעבודה חדשה אך מפחדת שישאר ביידים ריקות בגלל המצב בחוץ. גם הבנתי שאם יתפטר מעצמו ישאר ביית במשך 3 חודשים ללא תשלום מהלשכה.
מה עלינו לעשות?
מקווה שהייתי ברורה ומצטערת על האורך אך באמת שאנו אובדי עצות.
אשמח לכל ייעוץ והכוונה!
תודה רבה!
נעמה
גם אם. קיבל אביך פיצויי פיטורים, זה לא מונע מהמעבידים החדשים להמשיך לשלם את זכויותיו עפ"י הוותק שצבר.
פני לשיל - שירות ייעוץ לאזרח, או לפרו בונו של לשכת עורכי הדין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר