שלום רב, אני בחודש 8 להריון, עובדת כקונדיטורית במלון. זוהי עבודה פיזית קשה. אני אמורה לעבוד במשרה מלאה, למרות שהמלון מרבה להוריד לי ימי עבודה (הרעה בתנאים 1?).
בעקבות מצב הבריאותי שלי (הריון -דליות קשות, כאבים ונפיחות ברגליים), תיכננתי לקחת כשבועיים חופש מהעבודה המגיעים לי כחוק (אני עובדת מלון שנה שלמה).
כשפניתי להנהלה לברר על כמות ימי החופשה יש לזכותי, נאמר לי שאני בחובה של חצי יום (!).
ללא ידיעתי הורידו לי ימי חופשה וזה על מנת להוסיף לי כסף על החודשים שלא נתנו לי משרה מלאה.
האם זה מעשה חוקי?
זאת ועוד, נאמר לי שכאשר אהיה בחופשת לידה הם מבטלים את המשרה שלי (קונדיטורית), והציעו לי להיות טבחית מן המניין, למרות שזה לא המקצוע שלי בכלל. (הרעה בתנאים 2?)
אשמח לתשובה על שתי השאלות.
ראשית אין לקזז ימי עבודה בימי חופשה, והנך רשאית לדרו תשלום בגין ימים אלו שנוכחו לך.
שנית- על מקום העבודה להשביך לאותו התפקיד. היה ומבקשים לבטל את התפקיד עליהם ליתן לך תפקיד ההולם את תפקידך שהיה וללא פגיעה בתנאי העבודה והשכר.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר