אני אישה מוסלמית העובדת כבר חודשיים בחברה ערבית שהמנהל והפקידים כולם ערבים
בדרך כלל אני שעות העבודה שלי משעה 8.30 עד השעה 16:00 .
ושאר העובדים במשרד שעות העבודה שלהם מהשעה 8.30 עד השעה 17.30 .תחילת חודש רמדאן הזה המנהל יצא עם החלטה שהפקידים ייקחו הפסקה ויעבדו עד השעה 16:00 .יעני שעות מנוחה לרגל חודש רמדאן כמו שקורה בכל מקומות העבודה פחות או יותר
אני אמרתי למה שהם יקבלו הפקידים מנוחה של שעה וחצי ויסיימו עד שעה ארבעה ואני שמסיימת בדרך כלל
עד ארבעה ביקשתי מנוחה כמו הפקידים לעבוד עד השעה 15:00 , בקשתי זו התקבלה בסירוב ונימק המנהל את תשובתו שאם לא אסכים לעבוד עד השעה 4 אז ייתן לי במקום מכתב פיטורים תשובתי אליו הייתה למה לי לעבוד עד שעה ארבע ואני בדרך כלל מסיימת עד העשה 4 ,אז אני לא נהניתי כמו שאר העובדים שעובדים עד השעה 17.30 , ועכשיו מסיימים בשעה 4 ,
אמרתי לו שזה אי צדק כלפי ומגיע לי להנות כמוהן משעה מופחתת במיוחד שהצום אצלנו משעה 5 בבוקר עד השעה 7.30 בערב .
כשיסרבתי לעבוד עד שעה ארבע לפי החלטה שלו פיטר אותי במקום באותו יום ללא כלשהי התחשבות במצבי
והוציא לי מכתב פיטורים ללא הודעה מוקדמת וללא דבר
1.לתי היא האם הוא יכול לפטר אותי ללא הודעה מוקדמת ????
2. איך אוכל לתבוע אותו בבית הדין לעבודה על אלפיה זו , אי צדק
ופיטורין ללא כלשהי הודעה מוקדמת
בבמיוחד שאני אמא לתענוק שבקושי התלתי למצוא לו משפחתון פנוי ולא בעיר שלנו אלא בעיר אחרת וזה בדרכי לעבודה
3. בפיטורי זה המנהל שם אוצי במבוכה עם המשפחתון שאני משלמת לה מראש .
4. האם אוכל לתבוע אותו שקשה למצוא עכשיו עבודה במיוחד שאני עובדת נמרצת וטובה ואין כלשהי הערה על עבודתי הרגילה ?
על מה אוכל לתבוע אותו ,,נא לנמק תשובתך בלשון הפשוטה
אני רוצה להוסיף עוד הערה שאני מתחילת יולי /2008 עבדתי באותו מקום עבודה שנה וחצי והמנהל לא הפריש לנו קופת גמל ו/או פנסיה עד שפיטר אותי בחודש ינואר /2010
ןמתחילת חודש יולי 2010 החזיר אותי אותו מנהל לעבודה ועשיו קרה העניין הזה .
על מה אוכת לתבוע אותו ?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר