לפני כחצי שנה התחלתי לעבוד כנהג בקו חלוקה של גבינות בחנות למוצרי חלב.
בעל החנות אמר לי שהעבודה היא ל-5 שעות , אבל בפועל עבדתי 8 9 או 10 שעות, ולפעמים כשלא היתה עבודה עבדתי גם 3 או 4 שעות, מידי פעם גם בימי שישי.
כשהתחלתי לעבוד יצאתי מנקודת הנחה שזו עבודה קבועה לטווח ארוך, כי לא נאמר לי אחרת.
אחרי 3 חודשים המעסיק אמר לי ללכת הביתה לשבוע , כי הוא רוצה לנסות נהג אחר. אמרתי לו שזה לא מתאים לי , והוא אמר שהוא כבר סיכם עם העובד.
לאחר שבוע התקשרתי המעסיק אמר שהיה חג (שבועות) והוא לא הספיק להתרשם ממנו.
לאחר 4 ימים נוספים התקשרתי והמעסיק אמר לי שהחליטו לפטר אותי , אבל הם צריכם אותי יומיים נוספים כי העובד החדש יוצא למילואים , אבל בפועל הוא רה כביכול להעסיק אותי ליומיים בתור הודעה מוקדמת לפיטורין. למחרת בבוקר אמרו לי לא להגיע גם ליומיים האלה.
טענתי שהמעסיק צריך לתת לי שכר עבור 10 הימים שישבתי בבית והימתנתי , אבל הוא טען שזו הייתה חופשה ללא תשלום. אבל לא היסכמתי לחופשה ללא תשלום ולא נישאלתי אם אני מעוניין.
המעסיק לא מוכן לשלם על הימים האלה כי אני עובד זמני, וגם זכותו להודיע לי בע"פ על פיטורין כי אני עובד זמני.
המעסיק לא נתן לי מכתב אלא רק הודעה בע"פ , בטענה שאני עובד זמני ומספיק הודעה בע"פ בטלפון. הוא לא מוכן לתת מכתב פיטורין בכתב.
האם הוא יכול לתת רק הודעה בטלפון ולא בכתב?
אני לא התחלתי לעבוד בידיעה שאני עובד זמני.
עליך לחייב את המעסיק לא רק ליתן לך מכתב פיטורים אלא גם שכר עבודה על הימים בהם התבקשת להישאר בבית, וכן פיצוי על פיטורים שלא כדין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר