שלום רב,
ברצוני לדעת האם קיים סעיף בחוק, או בכלל האם המקרה הבא מהווה עילה לתביעה של העובד כנגד המעביד (קצת ארוך, מצטער) :
אני ועוד חבר התחלנו לעבוד במלון, שעוסק בין היתר בהסעדת אורחיו, בתור מלצרים.
בחודש הראשון לעבודה נחשבנו כמתלמדים ובסוף תקופה זו אנו נחשבים לעובדים ככל שאר העובדים וקיבלנו כרטיס עובד של המלון.
עם תום תקופת ההתלמדות נאמר לנו ע"י מנהלת המחלקה שבסוף כל משמרת שאנו עובדים עלינו להשאיר אצלה סכום כסף קבוע במזומן - סכום כסף קבוע זה מכונה במקום "הפרשה" והוא מכוון להפרשת כסף שמגיע כביכול מטיפים שניתנו לנו מהאורחים במהלך העבודה.
כאשר שאלנו את מנהלת המשמרת מה יקרה במידה ולא נרוויח שום טיפ במשמרת מסוימת - האם נצטרך להשאיר אצלה את אותו סכום כסף קבוע במזומן? התשובה ממנה הייתה שעלינו להגיע לכל משמרת עם ארנק מלא בכסף על מנת שנוכל "להפריש" בסוף כל משמרת את סכום הכסף המבוקש - כלומר שעלינו להגיע עם כסף אישי מהבית ולבצע את אותה "הפרשה" ללא קשר באם הרווחנו או לא הרווחנו טיפים באותה משמרת.
לאחר שבוע של עבודה בו לא ביצענו את הנ"ל, כלומר לא השארנו כסף - מכספנו האישי (מהבית) - בסופה של כל משמרת, נאמר לנו שהמשמרות שלנו בשבוע הבא עלולות להיפגע עקב כך.
בשיחת טלפון של חברי מול מנהלת המחלקה נאמר לו על ידה שאם לא ישלם במזומן את ה"חוב" שהצטבר, משום שלא "הפריש", עוד מחר (למחרת שיחת הטלפון), תהיה "בעיה" בקביעת המשמרות לשבוע הבא.
לי נאמר על ידה שהמשמרות שלי הופחתו משום שאני "לא בא לקראתם" בעניין ההפרשות וכן הם "לא באים לקראתי.
אשמח לתשובתך באם הדרישה של המעביד מהעובד להגיע עם כסף מזומן בארנק למקום העבודה בכדי לשלם למעביד סכום קבוע - שלא נכתב ולא קשור לשום חוזה עבודה בכתב או בע"פ עם אותו מעביד - חוקית? לגיטימית? האם זו עבירה על החוק? האם קיים סעיף ספציפי בנושא ומהו?
בנוסף האם אותה אימרה של מנהלת המשמרת (מייצגת את המעביד) שהמשמרות שלנו ייפגעו עקב אי התשלום שלנו גם כן אינה חוקית? האם קיים סעיף בנושא ומהו?
ובכלל האם אנו יכולים להגיש תביעה גם אם אין סעיפים ספציפיים בנושא?
תודה ויום טוב.
ואני חשבתי ששמעתי כבר הכל....
אין אתם אמורים לשלם מכיסכם למעסיק!!!
המעסיק מחויב בתשלום שכר מינימום, ובמידה ולא תקבלו את שכרכם ו/או תפטרו בשל כך, הנכם יכולים להגיש תביעה בגין הלנת שכר עבודה וכן פיצוי בגין פיטורים שלא כדין.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
תודה רבה על תשובתך, אך האם אנו יכולים להגיש תביעה גם עכשיו כשאנחנו עדיין עובדים?
האם ישנה הצדקה לכך ולא נגיע למצב שבבית המשפט נצא עם ידיים ריקות ונצטרך לשלם להם הוצאות?
תודה ויום טוב.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר