לפני כחודש חתמתי על חוזה אישי לעבודה בבית ספר שמפעילה עמותה . על פי חוזה זה החל מסוף אוגוסט הייתי אמורה להתחיל לעבוד כמחנכת באותו בית ספר ואף התחלתי לקבל מהם לו"זים , זימונים להשתלמות ומזכרים בדואר האלקטרוני לקראת תחילת השנה. כיוון שחלק מן החוזה היה שאסור לי לעבוד במקום אחר התפטרתי ממקום עבודתי הקודם וכמובן שברגע שבו התקבלתי לעבודה הפסקתי לחפש עבודה וסרבתי למקום נוסף שקיבל אותי. לפני כיומים התקשרה מנהלת בית הספר ואמרה שלא נותנים להם לפתוח כיתה נוספת ובגלל שאני האחרונה שהיא קלטה בראיונות עבודה אני זו שנותרת ללא כיתה והיא יכולה להציע לי מקום רק בבתי ספר המרוחקים מהמקום שבו אני מתגוררת ומשתייכים לעמותה או להישאר באותו בית ספר כעוזרת הוראה (אני בעלת תארים כך שעם כל הצניעות איני חושבת שזה הולם).
האם היא יכולה לעשות דבר כזה?
האם מותר לה לא להודיע לי בראיון הקליטה שיכול להיות שלא יהיה לי מקום עבודה?
שלום רב,
בסעיף 39 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג- 1973 נקבע כי "בקיום של חוזה יש לנהוג בדרך מקובלת ובתום לב"
מכאן שהודעתה של מנהלת בית הספר
אינה עולה בקנה אחד עם המוסכם בינכם, קל וחומר בהתחשב בעובדה שהתפטרת ממקום עבודה אחר על מנת להתקבל לבית ספר של העמותה.
ראשית יש לבחון את החוזה באופן יסודי ומקיף.
שנית, אם עסקינן בהפרת חוזה , ישנן סעדים משפטיים להן את זכאית כגון:
אכיפת החוזה או בטולו.
בברכה,
דרורית מלינרסקי - משרד עורכי דין.
היות והפרו את חוזה העבודה עימך, הנך יכולה להגיש תביעה כנגדם ולדרוש פיצוי בגין אי העסתקך.
הסמכות לכך הינה בית הדין לעבודה.
וכמו כן, ממליצה לך טרם הגשת תביעה לפנות אליהם בכתב ולדרוש פיצוי בגין העסקתך, ולשם כך אמליץ לך לפנות לייעוץ מקצועי.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר