אני התפטרתי כדין מפוטר עקב הרעה בתנאי השכר שלי ואכן סוכם שאקבל פיצויים בהתאם. רכיבי השכר שלי הינם שכר שעתי + עמלות. חשוב לי לדעת האם יש חוק או תקנה שאומרת כי עליי לקבל שכר בעתיד עבור העמלות העתידיות שלי. אני עובדת בהזמנות ומקבלת את העמלה רק לאחר שהחופשה מומשה, יש לי הזמנות לחודשים הקרובים שהם לא אהיה נוכחת בעבודה אך כאשר ביצעתי הזמנות אלו נכחתי בעבודה, אלו עמלות אישיות לפי ביצועיי בעבודה. דבר שני שרציתי לשאול היא האם יש עילה לתביעה בעקבות אי גילוי נאות ואני אסביר: במשך שנותיי ביבודה הוסבר לי תמיד כי אני נמצאת תחת ההסכם הקיבוצי ונודע לי החודש דרך ההסתדרות כי אינני חתומה בהסכם הקיבוצי, האם ברשותי לדרוש את התנאים של ההסכם הקיבוצי ? או שאני יכולה לתבוע את מקום עבודתי על אי גילוי נאות לגבי הסכם העסקתי?
1. עפ"י ההלכה הנך זכאית לתשלום בגין העמלות העתידיות.
2. אני מבינה שעבדת בבתימלון, וככל שידוע לי בחלק מהמלונות קיים הסכם קיבוצי. אך אם ההסכם לא חל עליך, אינך יכולה לדרוש את הזכויות בגינו.
האם נוכה משכרך דמי חברות להסתדרות?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
תודה על הענות המהירה.
מה הכוונה עפ"י ההלכה? האם יש חוק או תקנה לגבי זה שאוכל להראות למעסיק שלי?
לגבי ענניין ההסכם הקיבוצי, כל הרשת שבה אני עובדת נמצאים בהסכם הקיבוצי למעט מרכז ההזמנות כי החברה לא רצתה להכליל אותנו בהסכם, ולעניין ההסתדרות, כוונתי שבזכותם גיליתי זאת לאחר שהצטרפתי להסתדרות עם מס' עובדים ממרכז ההזמנות בעקבות הרעה בתנאים, ההצטרפות בוצעה החודש הזה כך שעדיין לא ניכו דמי החברות ממשכורתי... כעת התפטרתי בעקבות ההרעה ורציתי לוודא אם יש מה לעשות לגבי ההסכם הקיבוצי, כי הם הטעו אותי שלוש שנים...
לאור מורכבות הנושא, ממליצה לך לפנות לייעוץ בנושא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר