שלום רב,
אני עובד ותיק בחברה שצבר השנה נכון לעכשיו קרוב לעשרים ימי חופש. במהלך השנה לא ניצלתי ימים חוץ מיום או שניים. ברצוני לקחת חופשה בת חודש ולנסוע לחו"ל לנכות את הראש, אך המעביר לא מאשר לי בטענה שאין לו מחליף- הוא הציע לי לקחת שבועיים, לחזור לעבודה לשבועיים ולקחת עוד פעם שבועיים.
להבנתי, לפי החוק , החופשה חייבת להיות רצופה גם האם היא ארוכה, וניתן לחלק אותה רק האם אני והמעביר מסכימים לכך. במקרה הנ"ל אני לא מסכים. האם המעביד שלי עובר על החוק? יש משהו שאני יכול לעשות במקרה הזה?
תודה מראש לכל העונים:)
מעסיקך לא עובר את החוק, לאור העובדה כי הוא אמור לאשר לך את ימי החופשה ואת זמן החופשה.
בכבוד רב וחופשה נעימה
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
אורנה שלום רב והמון תודה על התשובה המהירה.
לפי הבנתי...כתוב בחוק שחור על גבי לבן שאם אחד מהצדדים לא מסכים לחלוקת החופש, החופש אמור להיות רצוף.....
מה אני יכול לעשות כדי לנצל חודש שלם שצברתי? מ.....האם אני פשוט צריך ליידע אותו כמה חודשים מראש ואז לקחת חופשה? או שהכל בידיי המעביד והוא רשאי לקבוע לי מה לעשות ומתי לצאת לחושה למרות הכתוב בחוק?
החוק קובע כי על המעסיק להוציאך לחופשה רצופה של לפחות 7 ימים, החוק לא מציין דבר בגין אי הסכמה לחופשה אי רצופה ו/או רצופה.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
רציפות החופשה
החופשה תהיה רצופה, אלא שבהסכמת העובד והמעביד ובאישור ועד העובדים, אם קיים, אפשר יהיה לחלקה באופן שחלק אחד ממנה יהיה לפחות שבעה ימים.
והנה הקישור לחוק:
hxxp://www.hahistadrut.org.il/printer/?p=articles&id=c93fa71bf673f9225454da8c73951dba
המעסיק מאפשר לך שבועיים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר