שלום אני עובדת במקום פרטי כבר שנתיים וחצי בחברה לשווק שכר לפי שעתי לקראת החגים יש ירדה בעבודה ואז הבוסית אומרת שיוצאים לחופש בגלל שאין עבודה אני לא יכולה להרשות לעצמי לצאת לחופש אני מפרנסת- חד הורית את ילדי החופש אמור להיות אחרי החגים
מה אני אמורה לעשות? היא גורמת לעובדים להתפטר ללא פיצוים
זה נקרא הרעת תנאי עבודה? גם לא משלמת את החגים אומרת שלא מגיע בגלל שאני עובדת שעתי בהתחלה עבדתי 7 שעות עכשיו משתנה פעם 4 פעם 5 שעות ביום
אני רוצה לקבל את כל מה שמגיע לי פיצוים וכל החגים שלא שלמה לי
מה אני צריכה לעשות?
תודה
נועה שלום,
לפי צו הרחבה שחל על כל המשק, בהתקיים מספר תנאים בסיסיים שנראה על פניו שמתקיימים במקרה שלך, גם לעובד שעתי מגיע תשלום עבור ימי חג.
הרעת תנאים אינה ההגדרה המתאימה במקרה זה.
לא ברור מהו החופש שבכוונת החברה לכפות עליך, לכמה זמן והאם הוא לפי החוק. כעקרון מעביד רשאי להחליט על מועד החופשה השנתית והיא צריכה להיות בתשלום.
כדי לקבל את המגיע לך עליך לדרוש מהחברה שתקיים את חובותיה ולא - תוכלי לפנות בתביעה לבית הדין לעבודה.
בהצלחה
אכן כדברי חברתי מעסיק הוא זה שמוציא לחופשה, ובלבד שתהא רצופה לפחות 7 ימים.
לאור העובדה כי אין ברשותך ימי חופשה, על מעסיקתך לשלם לך בגין הימים.
בקשר לימי חג, במידה והנך עובדת ערב לפני ויום אחרי תהיי זכאית ל - 9 ימי חג בשנה.
בנושא הורדת שעות עבודה, במידה וישננה הפחתה משמעותית בתנאי עבודתך, תוכלי להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים, אך טרם לכך, עליך להלין על ההפחתה בפני המעסיק וליתן את האפשרות להחזיר את הגלגל אחורנית - קרי להמשיך להעסיקך 7 שעות.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר