שלום, אני עובד מזה כמה שבועות על בסיס שכר עבודה לפי שעות במקום כלשהו.
כאשר קיבלתי את תלוש המשכורת הראשון גיליתי כמה "טעויות": הורידו לי את כמות השעות שעבדתי בה בפועל ובנוסף במקום כ20 שקל נסיעות
שזה מה שנאמר לי שאני יקבל בראיון עבודה נרשם כ4 שקלים.
בנוסף לכל האמור הסכום הסופי שנכנס לי באמת לבנק היה נמוך בצורה מוזרה משכר הנטו, חשוב לציין שאני פטור ממס.
כשדיברתי איתו הוא אמר לי שאני יקבל את יתרת השכר ושזה טעות בהנהלת חשבונות, עדיין לא קיבלתי את הכסף.
נודע לי שאני לא היחיד והיו מקרים שבעל העסק לא שילם לאנשים את המגיע להם.
העניין הוא שבעוד כחודש בכל מצב אני עוזב ואני פוחד שאני לא יקבל את הכסף ושהוא יעשה לי תרגיל דומה גם בתלושים הבאים.
גיליתי בתוך כך שהסכום ברוטו שקיבלתי בתלוש (נסיעות+שכר) הוא בעצם כמה שהייתי אמור לקבל רק מהשכר בפועל, ומה שהוא עשה הוא בעצם פיצל את זה
כדי לא להגיד שהוא לא שילם לי נסיעות.
אשמח לשמוע מה אני צריך לעשות, האם אני יכול לתבוע ממנו נסיעות במידה ועולה לי יותר מ30 שקל ליום עבודה?
האם אני בכלל יכול לתבוע את ההפרש כי אני מרגיש שעושים לי איזה תרגיל מסריח שבסוף לא יהיה לי קייס?
ואם אני אגיש תביעה בעוד כחודש לאחר שאני יעזוב, האם זה יהיה מאוחר מדי? והאם התהליך מהיר?
תודה רבה רבה.
לא מאוחר, אתה יכול להגיש גם עוד חודש.
יש לך עילת תביעה, אמליץ לך לפנות לעו"ד לפני שאתה מגיש את התביעה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר