שלום רב,
שמי שי ואני בן 59 ולאור מחלה כרונית שיש לי אני כיום עוזב את עבודתי מזה 17 שנים במסגרת התפטרות כדין פיטורין עקב מצב בריאותי לקוי (זה גם אושר ע"י מעסיקי ואין שום בעיה). אני פונה אליכם לגבי זכאותי לעמלות עתידיות במסגרת גמר חשבון ביני לבין המעסיק שלי. אני משתכר שכר בסיס של 2500 ש"ח ומבצע עסקאות בממוצע בעוד כ- 6,000 - 10,000 ש"ח, אני תמיד מקבל את העמלות שלי רק ברגע שהלקוח משלם לחברה. מה קורה אם בעוד מספר שבועות שאני עוזב את החברה אני משאיר מאחורי מאות אלפי שקלים של עסקאות חתומות !!! שלי עם לקוחות שונים שנעשו בחודשים רבים של עבודת עבר, הווה אך הכסף יגיע רק בעתיד. האם המעסיק חייב לשלם לי את העמלות הללו במסגרת גמר חשבון (כמובן בקיזוז איזשהו אחוז "נשר" עסקאות סביר)? אני מאוד אודה לכם לכל תשובה מהירה ומקצועית בנושא...
שי שלום,
עליך לפנות אל מעסיקך ולהגיע עימו להסכמות בנוגע לעמלות הנ"ל. יש לוודא כי הסיכום יעשה בכתב.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר