שלום,
שאלתי הראשונה:
פוטרתי ממקום עבודתי בסוף מרץ השנה ובאפריל קיבלתי את פיצויי הפיטורין. המשרה בה עסקתי היתה משרה במשמרות הכוללת שעות עבודה רגילות, ימי עבודה בשבת וחגים ושעות נוספות, אין מס' ימים קבוע בשבוע. לאחר פיטוריי מיהרו לתת לי את פיצויי הפיטורין אולם לדעתי לא נהגו ביושר. עדיין לא פניתי אל החברה ומבקשת את הארתכם בעניין. איך מחשבים את פיצויי הפיטורין במשרה שכזו? האם יש לשכלל מס' חודשים, שעות נוספות, שבתות וחגים? עד מתי אפשר להגיש להם מכתב לבדיקה ותשלום ההפרש?
שאלה שניה:
אותה חברה בה עבדתי מציעה לי לשוב לעבודה אך בתפקיד אחר ומצומצם יותר. לאחר כמה זמן של שהייה הם יכולים להעסיק אותי שוב אחרי ששולמו לי פיצויי פיטורין?
תודה מראש על הענותכם.
שעות נוספות לא מחושבות בחישוב לפיצויי פיטורים, אך ורק שכר יסוד או עמלות, או תוספות לשכר פיקטיביות.
על מנת לוודא האם קיבלת את מלוא הפיצויים להם הינך זכאי, פנה לייעוץ משפטי.
בנושא חזרה לעבודה - עליך לפנות למס הכנסה, היות וזכויות במקום העבודה נשמרות לך במשך 6 חודשים, ואם אתה חוזר במזמן הזה, ייתכן ותאלץ לשלם מס הככנסה בגין הפיצויים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
שלום רב
רכיבי השכר אשר יחשבו בפיצויי פטורין:
1. שכר יסוד
2.תוספת ותק
3. תוספת יוקר מחיה
4.תוספת משפחה
5.תוספת מחלקתית או מקצועית
כל רכיב שהוא תוספת למעט המפורט לעיל לא יהווה חלק משכר יסוד לעניין תשלום פיצויי הפיטורין.
אם מדובר בתוספת פיקטיבית שהינה חלק משכר היסוד יש לקחת אותה בחשבון.
ההתיישנות להגשת תביעה בגין פיצויי פטורין הינה עד שבע שנים,אולם המלצתי היא לפעול לאלתר.
בנשוא חזרה לעבודה- קיימת תקופת צינון של שלושה חודשים בהם אינך מחוייבת להחזיר פיצויי פטורין והותק מתחיל מאפס.
לפני כן, אפשר להמשיך את הותק אולם הפיצויים יוחזרו במלואם.
בהצלחה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר