שלום רב!
אני עבדתי בחברת אבטחה מנהלת משרד , ללא חוזה . 87% משרה . עבדתי מ 18.3.2009 וילדתי ב 5.3.2010 חשוב לציין כי חודש וחצי אחרונים הייתי בשמירת הריון וחופש מחלה ב 17.7.2010 הגשתי מכתב התפטרות עקב שמירה על ילד.
יש לי כמה שאלות דחופות.
1. האם מגיעה לי תשלום פיצויים והבראה עבור שנה ו 3 או על 11.5 חודשים. כי המעסיק שילם על 11.5 חודשים .
2. בנוסף הוא לא שילם 2.5 ימי חופש שניצבר לי כולל החופשת לידה . אם כן מגיעה לי על שנה ו 3 חודשים . על הסכום הנותר של פיצויים חופש והבראה איך מחשבים הפרשי הצמדה להלנת פיצויים
ושאלה אחרונה והכי קשה המעסיק היה מאיים אליי בעדינות שאם אני לא יעזור לו עד שהוא לא מוצא לי מחליפה לא כדי לי לחזור לעבוד ולרשום אותו בכלל בקורות חיים יש לי 2 ילדים קטנים אז פחדתי. עבדתי במשך חודש בשחור במשירת הריון חצי יום 3 פעמים בשבוע השאלה
3. מה העונש הצפוי לי אם אני פונה להסתדרות על זה שעבדתי בשחור ועוד בשמירת הריון
הודע מאוד על תשובתכם.
ראשית, מלוא זכויותיך כולל וותק לפיצויים מחושבים לפי כלל הזמן (היינו כולל הזמן בו היית בשמירת הריון, חופשת מחלה וכן חופשת לידה).
הלנה והצמדה ביהמ"ש מחשב.
בנוגע לעבודה בזמן שמירת הריון, הרי שהיד שלך היא על העליונה שכן הוא הפעיל לחץ בלתי סביר וגרם לך לעבוד תוך סיכון ההריון שלך.
ממליצה לך לפנות להמשך ייעוץ משפטי אישי שכן הסוגייה מורכבת.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר