במקום עבודתי נהוג שכל עובד רושם על טופס המיועד לו את שעת כניסתו לעבודה ושעת הסיום. כמעסיק אני נותן אמון ברישומים ועורך מדי פעם בדיקת בקורת. יש לי עובד אחד המרבה לאחר אולי 4 ימים מתוך 5 ימי עבודה ב5-18 דק' אלא שברישומים הוא תמיד מפחית מזמן האחור בכ-5 דק, הוא רואה אותי כאשר הוא מגיע ובכל זאת נוהג כך. יש ימים שאינו רושם כלל שעת הגעה יציאה. ומשלים ביום שלמחרת . אני מבקש לשמור על כבודו וגם לא להראות כבלש אך ברצוני להגיב בדרך כלשהיא. שאלתי היא מה מחויבותו של העובד לדייק ברישום, ומה הסיכון בימים שאינו רושם את שכת עזיבתו. תודה.
עליך כמעסיק קמה החובה לנהל רישום מוסדר של עובדיך בגין שעות עבודתם, הסנקציות על כך הן משמעויותית.
בנוגע לעובד, הרי שמדובר בהפרת אמון שהיא חמורה שכן זו "גניבה" של שעות עבודה המדווחות ואינן מבוצעות בפועל.
הזמן את העובד לשימוע ובו תתריע בו טרם מעשים נוספים ובכך תגבה עצמך בנוגע לפיטורים בגין עילת מעילה באמון.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר