קצת ארוך: עבדתי במשך תקופה של שנה בחברת כח אדם (להלן "החברה"), תחילה עבדתי בחברה מסוימת 3 חודשים ולאחר מכן עברתי לחברה אחרת (להלן "חברה ב'"), (תחת אותה חברת כח אדם) למשך תקופה נוספת של 9 חודשים. ברקע: לפי מה שאני מכירה החברה מחתימה את כל עובדיה לתקופה מינימלית של שנה וחצי, ומה שנאמר לי לפני שחתמתי על החוזה החדש זה שהם צריכים אותי לפרויקט של 9 חודשים בלבד ולכן בחוזה שלי אני צריכה להתחייב לתקופה של 9 חודשים. אני אוסיף שבמעמד החתימה מי שהחתים אותי היתה סתם אחת הפקידות בחברה, והיא אמרה לי במפורשות שמדובר על התחייבות של 9 חודשים, אני הייתי אז צעירה ותמימה, ובחוזה שלי נרשם שאני מתחייבת לתקופת עבודה של "9 חודשים מינימום". ואני אציין שוב את המילה מינימוום. בתום 9 חודשים אני חשבתי שהחוזה נגמר, וכך כולם ופשוט עזבתי את עבודה ב', ללא מכתבת התפטרות (כי הרי לכאורה לא התפטרתי נגמר הפרויקט בחברה ב' ואני עזבתי). אני אציין שבמהלך התקופה הזאת לא הציעו לי מחברת הכח אדם להאריך את החוזה, כלומר להישאר מעבר ל9 חודשים, ולי היה ברור שנגמר החוזה אני הולכת הביתה עם פיצויים. היום הנכבדים הודיעו לי שבשום פנים ואופן לא מגיעים לי פיצויים כי אני הלכתי לבד, כלומר התפטרתי, והם "בכלל היו שמחים שאני אשאר...". קיצור, האם יש לי פה עילה לדרוש את הפיצויים בכל זאת, על מה שאמרו לי בעל פה, על זה שאין מכתב התפטרות, על זה שאף אחד לא הציע לי להישאר אחרי ה9 חודשים? אני אציין בהזדמנות זו שבמשך כל התקופה שהועסקתי אצלם הם "שכחו" להביא לי כספים במשכורת, פעם מילואים, פעם ימי מחלה, פעם חגים, פעם נסיעות, ככה שההתנהלות שלהם אינה תמימה לדעתי בכל מקרה....
על פניו אינך זכאית לפיצויי פיטורים, היות וקמת ו"עזבת" מבלי להודיע או לשאול.
השאלה - הא חזרת לחברת כוח אדם לאחר סיום הפרויקט, בדרישה להצבה במקום עבודה אחר?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
לא ממש קמתי ועזבתי בלי לשאול בסיום הפרויקט תיאמתי איתם את העזיבה, אני לא ביקשתי הצבה במקום אחר, אבלגם הם לא הציעו לי, ולפי מה שאני יודעת צריכים להציע לי להאריך חוזה עד 3 חודשים לפני תאריך הסיום, לא?
לטעמי היה עליך לפנות לחברת כוח האדם ולדרוש להיות מוצבת במקום אחר. במידה ולא היו מציבים אותך, היית זכאית לפיצויי פיטורים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר