שלום,
הייתי אמורה לחזור באוקטובר למקום עבודתי לאחר חופשת לידה. המעסיק הודיע לי השבוע, שהתפקיד שלי אוייש, והוא רוצה שאעבור לתפקיד אחר כשאני חוזרת. אני עבדתי במכירות, ושם היו לנו גם תמריצים על מכירות- תלושים. הוא רוצה להעביר אותי לתפקיד של מתאמת לוגיסיטקה. בעייני זה תפקיד פחות טוב, זה נתפס בעייני העובדים בחברה כתפקיד פחות חשוב מהמכירות (זו חברה שעוסקת במכירות). כחלק מהתפקיד שלי, נתבקשתי אף לוודא שהלוגיסיטקה לא פיספסו כלום, כי המנהל שלי לא סמך עליהם. המעסיק לא יפגע לי בשכר ובבונוס. אבל לא יהיו לי תמריצי מכירות, ולא תהיה לי אפשרות להגדיל את ההכנסה שלי ברבעון ע"י תלושים. המעסיק התעקש להציג בפניי שהתפקיד הוא שווה ערך, כי נוח לו. אבל כולם בחברה יודעים שסטטוס של לוגיסיטקה הוא פחות מאיש מכירות. האם מדובר בהרעת תנאים? האם יש לי זכויות במקרה שכזה?
אין להרע עם תנאי עבודתה של עובדת לאחר חופשת לידה, כמו כן, אין לשנות הגדרות תפקיד.
המקרה שלך נופל באופן גבולי בעניין הרעת תנאים, שכן אפילו והיינו מקבלים את עניין שינוי התפקיד, שכרך כן נפגע שכן עמלות הינן חלק מרכיב שכר קובע לפיצויים ומשכך נפגעות זכויותיך.
ממליצה להגיע להמשך ייעוץ משפטי בעניין זה שכן ישנה עילת תביעה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר