שלום רב!
ברצוני להתייעץ בנושא הבא :
יחסי עובד-מעביד ביני לבין החברה שעבדתי בה הסתיימו להם לפני כמעט חודשיים.בשנות עבודתי בחברה,הופקדו סכומים לטובת הפיצויים ע"י החברה כחלק מקרן ב"ביטוח מנהלים".
בגלל שינויי שכר,סכום הפיצויים גדול יותר מהסכום הקיים בקרן,על כן החברה אמורה להוסיף מכספה לסכום הפיצויים.
מדובר בחברה גדולה ומכובדת,ואין לי ספק כי בסופו של דבר ישולמו כל הפיצויים,אך כעת,כעבור כמעט חודשיים מסיום עבודתי בחברה טרם שולמו הפיצויים,והריבית המצטברת על הקרן בינתיים תלך כמובן לטובת כיסוי אותו הפער בין הקרן הקיימת לפיצויים שהחברה אמורה לשלם.
במקרה וארצה לתבוע את החברה על הלנת פיצויים,הכיצד ניתן להוכיח כי לא דאגה ולא פנתה תוך 15 יום לחברת הביטוח?(בחברת הביטוח נאמר לי שהקרן עדיין על שמה של החברה).
אני בטוח שהחברה מושכת את העניין בתום לב(חתימות,אנשים בחופשה וכו') - האם עדיין יש סיכוי סביר כי בית משפט יפסוק לטובתי (מדובר בסכום די גדול,ובחודשיים האלה הוא "לא עבד" בשבילי,על כן כמובן שהפסדתי).
תודה מראש על עזרתכם,
בכבוד רב,
אלכס
כספי קרן פיצויים שייכם למעסיק. כך שאם היה נניח בקופה יותר מאשר הייתת אמור לקבל, המעסיק יכל למשוך.
בנושא הלנת פיצויי פיטוריפ - תביעה די אבוד, היות ורק במצבים נדירים עד מאד ביה"ד לעבודה פוסק הלנת פיצויי פיטורים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר