שלום, לאחר למעלה משנתיים , קיבלתי הודעה ממח' שכר שאני מקבל החזר נסיעות ובנוסף אינני משלם שווי רכב שברשותי. כעת המעביד מבקש לחייב אותי רטרואקטיבית בסכום שעולה על שלוש משכורות חודשיות (החזר הנסיעות ושווי מס רכב).כשקיבלתי את הרכב לאחר 2 שנות עבודה, במסגרת קידום, לא ציינו בכתב או בע"פ כמה אשלם על הרכב בחודש, עודכן שכר גלובלי שעליו חתמתי (לא נחתם חוזה חדש)
האם אני אמור לשלם בגין טעות של המעביד, שלא טרח לעגן את הדברים בכתב ולא עדכן אותי כמה אשלם על הרכב, ומה הגילום במשכורת? האם לגיטימי לסרב להחזר? ולטעון שעכשיו מפאת ההורדה על שווי מס חודשי הנטו שלי נשחק בצורה משמעותית, אחרי שהורגלתי במשך זמן רב במשכורת מסוימת? האם כדאי לדרוש גילום שווי מלא?
היה והרכב נמצא ברשותך גם בשעות שלאחר העבודה, המעסיק מחוייב לנכות ממך שווי גילום מס על הרכב.
בנושא ההחזר - לגבי הרכב הייתי מתעמת עם המעסיק, היות וזו הייתה טעותו הבלעדית, בנושא החזר נסיעות - דרישתו הגיונית, לאור העובדה שאינך יכול להנות משני העולמות גם לקבל רכב פרטי ללא תשלום וגם החזר נסיעות אותן אינך מבצע.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
מעבר להגיון האם עצם זה שקיבלתי תוספת נסיעות כל חודש לא הפך להיות חלק מתנאי ההעסקה שלי? מאחר ומדובר בתקופה של שנתיים וחצי? האם יש לי מקום לדרוש גילום מלא? (אני יודע שזה קיים אצלנו)
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר