מיום ראשון עד יום רביעי הייתי בחופשת מחלה. כבר ביום ראשון התקשרתי למעסיק והודעתי לו שאני לא חשה בטוב. ביום שני התקשרתי שוב למעסיק והודעתי לו שאני אעדר מספר ימים בשל וירוס. היום,יום חמישי כשחזרתי לעבודה עם אישור רפואי מהרופאה שלי בקופת החולים המעסיק דרש ממני להמציא לו אישור המאשר שבריאותי תקינה. פניתי לרופאה בקופת החולים וזו ציינה שאישור כזה ניתן רק מרופא תעסוקתי לאחר תקופת העדרות ממושכת מהעבודה. ציינתי זו בפני המעסיק והוא עמד בסירובו לקבל אותי חזרה לעבודה ושלח אותי הביתה. המעסיק ציין שביום זה, יום חזרתי לעבודה, יינתן לי יום חופש ע"ח החברה. מיותר לציין שכל הדברים נעשו בצורה לא נעימה ובוטה מאד מצד המנהל שלי. האם כל המהלך הנ"ל חוקי?
אינך מחוייבת לפנות לרופא תעסוקתי. על מעסיקך חלה החובה להחזירך לעבודה, לאור האישור הרפואי.
כמו כן, מעסיקך מחויב בתלשום הימים בהם סירב לקבלך לעבודה, ללא הורדת ימי חופשה.
במידה ומעסקיך ימשיך לסרב להעסיקך, פני לייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
ראשית, תודה רבה על התשובה. כפי שציינתי קודם לכן הסרוב לקבל אותי בחזרה לעבודה נעשה בצורה משפילה ומבישה בפניי כאשר חלק מהדברים הלא נעימים נשמעו באזני שאר עובדיי המחלקה. לאור זאת וכמובן בשל סיבות דומות שקרו בעבר אני לא מעוניינת להמשיך לעבוד במקום עבודתי. ביום ראשון כאשר אחזור לעבודה (במידה ויסכימו לקבל אותי חזרה) אוכל לדרוש שיפטרו אותי על מנת שאוכל לקבל את פיצויי הפיטורין שלי או שזו בעצם הצהרה שאני מעוניינת להתפטר ובכך מעמידה את פיצויי הפיטורין שלי בסכנה?
הנך צרכה להראות שקיימת הרעה מוחשית בתנאי עבודתך, על מנת שתהיי זכאית לפיצויי פיטורים.
אם תפעלי בצורה חכמה, תוכלי לקבלם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר