שלום רב.
אבי נהג מונית, והוא מרוויח סכום משתנה כל חודש אך בתלוש כתוב לו 2,000 שקל באופן קבוע. אין לו הסדר פנסיוני למרות צו ההרחבה ובימים אלה אני בקשר עם המעסיק כדי להסדיר את העניין הזה כ-15 שנה לפני גיל הפרישה.
3 שאלות :
א. האם על המעסיק לשנות את הסכום בתלוש למינימום מסוים, נניח שכר מינימום 3850 או שיכול להשאיר על 2000 ולהפריש לפי 2000 בלבד?
ב. האם ניתן לדרוש השלמות רטרו-אקטיביות מספטמבר 2008 ?
ג. (לא פנסיה) במידה ומעסיק לא נותן בכלל תלוש משכורת, אלא משלם במזומן הכל, האם ניתן לחייב אותו לרשום תלוש, או שזה בחירה שלו? ואם משלם לביטוח לאומי בעצמו אז זה בסדר מבחינתו כמעסיק? הרי לעובד אין זכויות ללא תלוש !
תודה מראש .
ראשית - הסכום שאביך מקבל ולא מדווח מהווה הפרה של הוראות החוק.
ניתן לדרוש רטרואקטיבית.
לחייב לרשום בתלוש, מה שיחייב את אביך לשלם מיסים על פי חוק. זה שהמעסיק לא משלם לא פותר את אביך מאחריות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
