שלום,
ברצוני להתייעץ בנוגע לעבודתי.
עד לפני שבוע עבדתי כסייעת בגן ילדים פרטי בראשון לציון.
עבדתי שם מסוף אוגוסט 2009 עד 1 בספטמבר 2010.
בכל מהלך עבודתי שם נאלצתי לסבול התנהלות משפילה ומזלזלת מצד המעסיק והמעסיקה שלי (הם בני זוג) וכל פעם בלעתי את הרוק, הזלתי דמעות ושתקתי כי לא רציתי לאבד את מקום עבודתי (אני חד הורית) ולא רציתי עימותים או שתיווצר אווירה עכורה.
אך הקושי האמיתי היה ההתמודדות עם ההערות מצד המעסיק. הערות כגון: אם את ישנה לבד אפשר להצטרף אליך", את אוהבת את הצבע הכחול בטח בגלל שאת רואה כל הזמן סרטים כחולים", מצבים כגון שאני עומדת בגן ומנקה, לדוגמא, והוא יושב על כסא נמוך של ילד ופתאום מחבק לי את הרגליים, או תופס אותי בפינה במטבח כשאני עולה להביא את האוכל ונותן לי שתי סטירות לחי כאילו בצחוק.
עם כל זה נאלצתי להתמודד ושתקתי מאותן הסיבות שציינתי קודם.
ביום שלישי האחרון, יום לפני תחילת הגן היה מפגש הורים וילדים אחה"צ. בבוקר הודיעו לי שחברה שלי נהרגה בתאונת דרכים. מיד צלצלתי אל המעסיק ולא השגתי אותו, צלצלתי למעסיקה וגם היא לא ענתה לי אז צלצלתי לגננת ובסערת הרגשות בה הייתי הודעתי לה מה קרה ושלא אוכל להגיע למפגש. כמה שעות אחרי המעסיק מצלצל וכעס למה הודעתי לגננת, ואני עדיין בסערת רגשות, בוכה מנסה להסביר לו שכן ניסיתי להשיגו אבל הוא לא קיבל ואמר (ציטוט): אפשר לחשוב מי נהרגה לך, זו לא אמא או אבא בסך הכל חברה. אני כמובן הייתי בשוק ואמרתי לו בבכי שאני לא מסוגלת לדבר כרגע.
למחרת, בתום היום הראשון לגן, שהגעתי למרות הכל, הוא הושיב אותי בנוכחות בת זוגו והגננת והתחיל להשתלח בי שוב על זה שלא מוכן לקבל את זה שלא באתי אתמול, ושוב חזר כמה פעמים על המשפט אפשר לחשוב כבר מי נהרגה לך (חשוב לי לציין שבמהלך כל שנת עבודתי הייתי מגיעה חולה, משאירה ילד חולה לבד בבית, אמא מאושפזת, העיקר לא להפסיד ימי עבודה, החסרתי רק ימים בודדים כשלא הייתה לי ברירה).
בתום ההשתלחות שלו בי, כשאני עם דמעות בעיניים קמתי ובאופן רגוע מאוד אמרתי להם תודה על הכל ושבזה אני מסיימת את עבודתי.
כמובן התחיל לכעוס ולאיים שאני חייבת לו שבועיים, ניסיתי להסביר שבהתחשב במצב שנוצר ובאיך שאני מרגישה לא אוכל לתת מעצמי לילדים את מה שאני צריכה וחייבת, הוא כמובן לא קיבל ואיים שאם זה ככה אז שאני אדע שאני הולכת להיפגע ובגדול כי הוא יעשה מה שהוא רוצה.
שאלתי היא כזו, הוא חייב לי את משכורת אוגוסט, ואני יודעת שהיום הוא חילק אותה לעובדות ולי אין. האם הוא רשאי למנוע ממני את המשכורת בגלל השבועיים שלא נתתי?
האם הוא יכול לתבוע אותי על השבועיים האלה ואם כן האם בהתחשב בכל מה שכתבתי כאן יש לי דרך להתגונן?
אנא, חזרו אלי בהקדם האפשרי, אתם יכולים להבין שהנושא דחוף.
תודה, חג שמח ושנה טובה
מאיה וולף
0544227753
ממליצה לך לפנת לייעוץ בנושא. במידה והנך עובדת מעל לשנה, הנך זכאית לפיצויי פיטורים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר