שלום,
אני עובד במגזר הציבורי מזה 4 שנים, בחוזה עד 5 שנים בדירוג 387 חלקיות משרה לפי שעות. (הגוף בו אני עובד לא חבר בהסתדרות בגלל התחלופה הרבה של העובדים בו- סטודנטים).
בשנת 2009 חוקקה הוראת השעה בעניין הפחתת דמי ההבראה לעובדי המגזר הציבורי, לפי מיטב הבנתי הפחתה זו לוותה למענק חד פעמי למגזר הציבורי בשיעור של 36% משכרם.
בשנת 2009 עובדי המגזר הציבורי אשר דירוגם והסכמם הוא כשלי לא קבלו את התוספת האמורה בטענה שהסכם זה לא חל עליהם היות והם עובדים זמניים בחוזה מיוחד, בנוסף אציין כי במקביל לא חלה הפחתה בדמי ההבראה החודשיים המשתלמים לנו.
אתמול קבלתי מייל לפיו במשכורת הקרובה ינוכה לנו רטרואקטיבית הניכוי בעבור שנת 2009 שלא נוכה בעקבות טעות של מל"מ (שירות חשבות השכר).
בנוסף אציין כי רוב תוספות השכר שחלות במשק על המזגר הציבורי לטענת מחלקת שכר לא חלות על דירוג 387 אך כאשר ישנם גזירות של הפחתות שכר למניהן, הפחתות אלו חלות גם עלינו.
שאלותי הן:
1. האם ישנו צו הרחבה לפיו עליות השכר במשק אמורות לכלול גם את העובדים הנמצאים בדירוג 387?
2. האם במידה ומנכים לנו את דמי ההבראה, אנו יכולים לדרוש את התוספת של ה36% שקבלו העובדים הבועים?
לשאלתך הראשונה - יש לבדוק את הנושא מול הרשויות המתאימות, ולא מדובר על צו הרחבה אלא הסכם בין הרשויות לבין ההסתדרות והמדינה.
לגבי שאלה 2 - אין אני רואה מדוע לא, אם מנוכה משכרך אזי מדוע גם לא לקבל את ההטבה בשל כך?!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר