עבדתי במשרד תיירות גדול במשך שנה וחצי ,כל תק' העבודה לא שולמו לי שעות נוספות כחוק ולא שולמו לי נסיעות כל חודש בחודשו . בגלל שעבדתי בתל אביב ואני מחיפה הייתי צריכה לקנות חופשי חודשי לרכבת + חופשי חודשי אגד כל חודש בעלות של 1200 ש"ח, דמי הנסיעות האלה לא שולמו לי אף חודש במלואם למרות שהובטח לי כי כן ישלמו לי עוד מהעמד העסקתי . מתןך 1200 ש"ח על נסיעות כל חודש שולם לי רק 600ש"ח בנוסף לא שולמו לי שעות נוספות וגם התנאים הסוציאליים שלי לא שולמו במלאום מצד המעסיק ... לאחר הרבה זמן של דרישות עדיין לא קיבלתי את מה שמגיע לי , כשביקשתי תדפיסי שעות גם לא סופק לי - הדרישות הלגיטימיות שלי מההנהלה גרמו למתיחות וויכוחים עד כדי הטרדה מסויימת מהמנהל שלי שבסופו של דבר ה פיטר אותי בגלל: "' שלא נראה לו שאני מרוצה מהמשכורת וממקום העבודה " - דבר שבאה אחרי סיטואציה מאוד לא נעימה משפילה ומטרידה מצידו ועוד בכיר שבגללה לא יכולתי לבוא לעבודה יומיים כי הייתי בסערת רגשות וחרדה .
אני רוצה לתבוע את מקום העבודה האחרון שלי ואני רוצה לדעת איך עושים זאת ועל אילו סעיפים ??
שאלה נוספת האם שעות הנסיעה שלי מהבית לעבודה ושוב נחשבות גם כשעות עבודה כי הייתי מבזבזת לפחות כל יום עבודה 3 שעות על נסיעות , ואם אז גם עליהן הייתי צריכה לקבל שכר ?
בנוסף ביקשתי מהמעסיק שיתן לי את תדפיסי שעות העבודה שלי של כל תק' העסקתי והוא לא סיפק לי את זה , מה אני עושה ??
מה אני אמורה להגיש בבית המשפט הרי אין לי בכלל סימוכין מאיפה אני דורשת את סכום השעות שלא שולמו לי ? הרי אין לי תדפיסים ואני לא עשיתי רישום אחר ....
אשמח לקבל תשובה
תודה מראש
קתרין
קתרין שלום רב
במענה לשאלתך:
באשר לשעות נוספות:
נטל ההוכחה בשעות נוספות מוטל על העובד.עובד שלא תיעד את השעות הנוספות אולם בתלוש השכר מופיע מלוא שעות העבודה בחודש כולל השעות הנוספות, ניתן להוכיח כי יש חריגה משעות המשרה החודשית.
חשוב לדעת כי זכות העובד לקבל גמול שעות נוספות הינה זכות מגן שלא ניתן לוותר עליה.
באשר לדמי נסיעה הנך זכאית להחזר הוצאות נסיעה כדי להגיע למקום עבודתו וחזרה.
באשר לשעות הנסיעה מהבית וחזרה:
"שעות עבודה" פירושו הזמן שבו עומד העובד לרשות העבודה לרבות הפסקות קצרות ומוסמכות הניתנות לעובד להחלפת כח ואויר.
עליך לפנות במכתב דרישה למעסיק על מנת למצות את זכויותיך.
אם פנייתך לא תצלח אזי ביכולתך לפנות לערכאות.
בהצלחה רבה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר