שלום.
בעבר חתמתי על חוזה התחייבות לחצי שנה, במידה ועבודתי תסתיים לפני תקופת הזמן של חצי השנה,אחוייב בקנס של 1000 שקלים. נאלצתי להתפטר לאחר 4 חודשים ונגבה ממשכורתי האחרונה קנס של 1000. יומיים לאחר תום עבודתי ראיתי בזכותון באתר קו לעובד שקנס ההתחייבות חייב להיות מדורג, כלומר אי אפשר לגבות ממישהו את אותו קנס התחייבות שגבו ממנו אחרי יום אחד בעבודה מאשר מישהו שעבד 4 חודשים. יבלתי בשבוע שעבר את כתב ההגנה של החברה שאני תובע אותה ( מדובר בחברת ביטוח גדולה) והם כותבים שמה שקנס התחייבות מדורג זה המצאה שלי ולא קיים כזה דבר בכלל. עכשיו אני מפחד מהסיבה הבאה: אם אפסיד במשפט, איאלץ לשלם הוצאות משפטיות מן הסתם,ומכיוון שמדובר בחברה גדולה בטח הם משלמים הרבה לעורכי דין שלהם...אני חושש שבמקרה כזה השופטת במשפטי לא תתחשב בעובדה שאני סטודנט תפרן...בסיכומו של דבר מה אני רוצה לדעת מה הסיכויים המשפטיים של תביעה כזו לאור הדברים, ומה סכום ההוצאות המשפטיות שיכול להיגבות ממני במשפט כזה(אני מדבר על גדול הוצאות בתרחיש הכי גרוע).יש לי את כתב ההגנה סרוק בקובץ פי.די.אף אם מישהו מחברי הפורום יהיה מוכן שאשלח לו אותו במייל על מנת להעריך את הסיכויים או לחילופין אם אתם מכירים מישהו באזור המרכז שיוכל לייעץ לי בחינם או בסכום סמלי.
בתודה
ניתן לפנות לייעוץ המשפטי של משרד המשפטים ולברר אם אתה עומד בתנאים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
והאם סביר להניח שתהיה להם תשובה ברורה בעניין?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר