שלום,
באוג' 2009 התחלתי מקום עבודה חדש. חצי שנה לאחר מכן התחלתי לקבל הפרשות לקרן פנסיה, אך לא קיבלתי על חצי השנה הראשונה. הבנתי שלפי החוק צריך להפריש גם על חצי השנה הראשונה בגלל שהייתה לי קרן פנסיה קודמת אך בגלל שלא ידעתי על כך ולא הודעתי למעסיק שיש לי קרן פנסיה (והם גם לא שאלו) אז אני לא זכאית להפרשות על חצי השנה הראשונה? לתשובתכם אודה.
החל מ - 9 2008 חלה החובה על כל מעסיק במשק להפריש ביטוח פנסיוני לעובדיו, כאשר עובד שמתחיל לעבוד במקום העבודה והייתה לו קררן פנסיה/ביטוח מנהלים, על המפריש להפריש עבורו לאחר 3 חודשים רטרואקטיבית מתחילת העבודה.
היות ולא הופרשו לך הכספים הנך זכאית לפיצוי בגין אי ההפרשות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
אפילו אם לא הודעתי למעסיק על כך שיש לי קרן פנסיה ממקום קודם? לא ידעתי שעלי להודיע, ולכן לא הופרשו כספים והטענה היא שלא מגיע לי כי חובת ההודעה עלי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
רוית שלום,
קראתי את שאלתך ואשמח לעזור.
במידה והקרן הייתה פעילה במועד התחלת העבודה חייב המעסיק להעביר לקרן הזאת כעבור 3 חודשי עבודה ובחודש השלישי רטרו בגין 3 חודשים,אם הקרן הייתה מוקפאת בשנת 2010 כעבור 6 חודשים ולא רטרו.
מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות
זאב, כלל פנסיה וגמל
כל האמור לעיל אינו ייעוץ ואינו מהווה תחליף לייעוץ אישי הניתן בכפוף לחוק.
https://www.clalbit.co.il/PENSIONPROVIDENTSAVING/Pages/default.aspx
תודה על התגובה, אך לא הבנתי בבירור האם המעסיק חייב להפריש גם אם לא אמרתי להם שיש לי קרן פנסיה ממקום עבודה קודם? הם טוענים שאני צריכה לעדכן אותם תוך 60 יום מתחילת העבודה ובגלל שלא עשיתי זאת אני לא זכאית לכסף.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר