אני עובד כמעט שנה במלצרות במסעדה, ויש לי כמה שאלות:
1. חישוב דמי הבראה - איך אני מחשב? ראיתי את "אשף החישוב" באתר חילן טק, אבל צריך להכניס שם אחוז משרה - מהו אחוז המשרה שלי בעבודה במשמרות במסעדה?
לגבי חוקים:
2. יש לנו משמרות "סטנד ביי" בהם אנחנו צריכים להיות במרחק של חצי שעה מלהגיע למסעדה. יש לכל מלצר 2-3 משמרות כאלו בשבוע. העניין חוקי? האם אנחנו צריכים לקבל תשלום כלשהו?
3. אנחנו מקבלים רק טיפים, מהם לוקחים לנו שכר מינימום בכל משמרת, ואלו עובדים לקבלת צ'ק בסוף החודש. חוקי?
4. כל משמרת המלצרים מגיעים למסעדה, וממתינים שהמסעדה תתמלא כדי לעלות למשמרת. על ההמתנה אנחנו לא מקבלים תשלום. אנחנו יכולים לדרוש לעלות למשמרת ולקבל על זה תשלום, כביכול, אבל בגלל שכל הכסף הוא רק טיפים, אנחנו לא עושים את זה כדי לא להוריד את הממוצע לשעה שאנחנו מקבלים. ההמתנה היא בממוצע 40 דקות כל משמרת, ויכול להגיע לשעתיים ושלוש. זה חוקי? יש מה לעשות עם זה?
תודה רבה.
1. חשב כמה סה"כ שעות אתה עובד בחודש שכן הינך עובד שעתי! חלק זאת ב186 שעות חודשיות למשרה מלאה וזה בעצם אחוז המשרה שלך.
2. סטנד ביי אמור להיות איכשהו משולם באופן יחסי לעובד (כמעין תגמול על ביטול זמן).
3. תשלום על בסיס טיפים אינו תקין!! עליך לאסוף חומר ולהראות כי אכן המעסיק עושה זאת (בד"כ יש דף רישום כמה שעות עבדו המלצרים וכמה הופרש וכו').
4. המתנה מהרגע שהגעתם לעבודה ועד התחלת עבודה בפועל הינה זמן עבודה מלא שיש עליו תשלום ועל כן גם עניין זה אינו תקין!!
ממליצה לפנות להמשך ייצוג וייעוץ משפטי על ידי כלל המלצרים.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר