שלום,
העובדה שענף המסעדות עובד לפי חוקים משלו ידועה מזמן.
חברה שלי עובדת במלצרות. כל חודש היא צריכה לקבל צ'ק של משכורת בסכומים נמוכים, כי הרי הרוב מגיע מטיפים. בעל המסעדה באופן קבוע מאחר עם התשלום , או טועה ואז מתקן, ולמעשה היא מקבלת את הצ'ק בערך ב15 לחודש. האם לפי החוק חייבים לשלם עד ה10 ויהי מה?
שאלה נוספת, ברגע שמלצר עושה טעות ומנה חוזרת למטבח, המלצר הוא זה שמשלם את "הקנס" . ראוי לציין שהסכום שיורד מהטיפים של המלצר הוא המחיר המלא , ולא מחיר העלות של המנה!!
האם מותר בכלל להוריד את זה מהעובד ואם כן האם מותר להוריד את המחיר המלא של המנה?
תודה על תשומת הלב ויום טוב
מדובר בהליכים שאינם תקינים. אין לנכות משכרו של עובד ביטולים למיניהם!!
כמו כן יש לשלם למלצרים דמי נסיעה ועוד זכויות סוציאליות נוספות.
איחור בשכר אינו הליך תקין ויש לתת עליו את הדין.
מומלץ לאגד כמה מלצרים ולממש זכויות על ידי ייצוג משפטי הולם על ידי עו"ד מתמחה בדיני עבודה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
לצערי התנהלות ענף המסעדנות בארץ גובלת בנבזות ובניצול עובדים. נקווה שאחד מחברי הכנסת ירים את הכפפה ויסיים את הביזיון הזה
לא מדובר בביטול, מדובר "ברגע שמלצר עושה טעות ומנה חוזרת למטבח"
שבצדק צריך לרדת הסכום המלא-כן.לא 3 שקל שעולה חביתה.
גם המעסיק צריך להתפרנס.גם ככה אנשים במסעדות פושטים רגליים....
בתור שואל השאלה קיבלתי את התשובה ואני מודה לעורך הדין שאני בטוח שעבר מבחן קריאה בשלב כלשהוא בחייו. אין שום סיבה לקנוס מלצר, כולנו בני אדם וכולנו טועים. ואם כבר הוא טעה, אין שום סיבה להרוויח עליו כסף, וכן, אם כבר להוריד, לפחות להוריד מחיר עלות. לצערי, אנשים כמוך אחראיים על עסקים רבים במדינה שלנו וזה מסביר די הרבה.
בכדי למנוע פשיטת רגל יש צורך להיערך כמו שצריך לקראת עסק חי ולא לבנות על רמאות ותאוות בצע.
יש לך עכשיו את יום כיפור זה אחלה זמן לחשוב קצת.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר