עבדתי בחצי משרה בשכר יסוד של 3000 ש"ח מ 1.1.04 פוטרתי ב 30.6.09 ב 10.07 פתחו לי ביטוח מנהלים
בביטוח יש בערך 5400 עח פיצויים
כמה פיצויים מגיעים לי?
מה הזמן המינימלי לתשלום פיצויים?
עד עכשיו לא קבלתי כלום ודוחים אותי בכל מיני אמתלות
מחכה לתשובתך
מהמידע שמסרת קשה לתת תשובה, משום שאין בפניי מידע מהו המקור המחייב לגבי הביטוח הפנסיוני (האם חוזה אישי? הסכם קיבוצי? צו הרחבה?) ומה הוראותיו בנוגע להפרשות - במקום מלוא פיצויי פיטורים/חלק מהפיצויים/איזה חלק וכו'.
בעקרון, פיצויי הפיטורים מחושבים כסכום מכפלת השכר במספר שנות הוותק.
על המעביד להעביר את הכספים תוך 15 יום מיום סיום העבודה או אם הכספים צבורים בקרן פנסיה/קופת גמל/ביטוח מנהלים למסור לידייך מכתב שחרור כספים/העברת בעלות כדי שתוכלי לעשות כרצונך בכספים.
אני מציעה לך, בשלב ראשון, לפנות למעביד בכתב (קשה יותר להתעלם מפנייה כתובה), לרשום מתי סיימת לעבוד, וכי את דורשת תשלום פיצויי פיטורים או מכתב שחרור כספים. אם אינך יודעת מכוח מה הפרישו לך לביטוח הפנסיוני, את זכאית לדרוש מהמעביד מידע גם על כך, כולל האם את זכאית להשלמה או לא. כשתקבלי תשובה מפורטת תוכלי לבדוק האם אכן הדברים נכונים וחוקיים.
בכל מקרה, לתשובה מוסמכת ואישית עליך לפנות, אחרי שיהיה בידייך כל המידע, לייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
רבקה שלום,
1. חישוב פיצויי הפיטורים הוא שכר של חודש עבור כל שנת עבודה.
2. לפי הנתונים בשאלתך דומה כי הסכום ששולם לך הנו פחות מהסכום לו את זכאית.
3. פיצויי פיטורים צריכים להיות משולמים בד"כ עם גמר החשבון במשכורת האחרונה.
מממליץ לפנות לעו"ד לייעוץ מלא,
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר