שלום רב,
פוטרתי ממשרת טרום התמחות, עבדתי אצל עוה"ד מיום 1/03/10 עד ליום 19/08/10 במשרה חלקית (היום בו נערך השימוע, חודש לפני כן נערכה שיחת התראה). סידור עבודה שנערך היה כזה שאני לא הייתי אמורה לחזור מיום 19/08/10 עד לאחר ראש השנה הואיל ולקחתי חופשה בשל נסיעה לחו"ל ומבחן.
עוה"ד שילם לי רק ימי חופשה, האם אני זכאית לדמי הודעה מוקדמת? (מכתב על הפסקת העבודה מציין כי הפסקת העבודה תיכנס לתוקף ביום 24/08/10 ).
תודה רבה
לאור האמור במכתב הפיטורים הרי שקיבלת לידך סך של 5 ימי עבודה בתשלום שהם ימי ההודעה המוקדמת המגיעים לך.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
לפי החישוב בתלוש השכר לא נתנו לי 5 ימי עבודה בגין ימי הודעה מוקדמת, המשכורת ניתנה לי רק בעבור השעות שעבדתי ופידיון חופשה.
שאלתי היא: האם מגיעים לי 5 ימים כאמור, אם תכננתי לצאת לחופש בת שבועיים ביום שפיטרו אותי, וכן האם ההתראה שניתנה לפני כן משנה לעניין ימי ההודעה המוקדמת.
האם יש נפקות לכך שהפיטורים התרחשו ביום 19/08/10 ורשום במכתב "הפסקת העבודה תיכנס לתוקף ביום 24/08/10".
לתשובתך המהירה אודה
האם עבדת בפועל עד יום ה- 24/08/2010? בכל מקרה פוטרת ביום ה- 19/08/2010 והתוקף לכך נכנס ביום ה- 24/08/2010 היינו נתנו לך 5 ימי הודעה מוקדמת טרם כניסת הפיטורים לתוקף!!
בימי הודעה מוקדמת את מחוייבת לעבוד אלא אם כן המעסיק בחר שלא להביאך למקום העבודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר