שלום
אני עובד בתור סוכן מכירות שטח 3 שנים רצופות בחברה. בחודשים האחרונים החל המעסיק לנכות לי מעמלות המכירה ומהשכר סכומים שונים ומשמעותיים באמתלות שווא ומסיבות לא ברורות ושלא כדין וזאת מבלי אפילו להודיע לי או לקבל את דעתי אודות זה. אני ביררתי את סיבת הניכויים האלה ולא ניתנה לי תשובה משכנעת.. אין ספור פעמים הבטיח המעסיק שהוא יחזיר לי את הסכומים שניכה דבר שלא עשה עד היום לצערי. אני שוקל לאחרונה לסיים את עבודתי בחברה עקב הרעה... בהיותי סוכן שטח אני מחזיק ציוד ששייך למעסיק וגם מקבל כספים מלקוחות ואני מעבירם למעביד... שאלתי היא: האם ערב סיום עבודתי אני יכול לקזז מכספי הלקוחות או מהציוד של המעביד את הכסף שהוא חייב לי בגין הניכויים שהיה עושה לי ללא כל סיבה או בגין עמלות שלא שולמו לי? האם זה דבר חוקי? האם יש לי זכות כזו?
אשמח לקבל את תשובתכם
אין זכות קיזוז לעובד, הרכוש הוא רכושו של המעביד! מכירה ו/או החזקה של הציוד או הכספים מצדך תחשב גניבה ממעביד.
ממליצה להודיע בכתב על הרעת תנאים ובכך להתפטר ואח"כ לתבוע את מעסיקך בגין הניכויים שלא כדין.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר