חג שמח,
רציתי לברר מספר סוגיות לפני פנייה לביה"ד לעבודה
1. הועסקתי בחברה X כמומחה שנותן את שירותיו לחברה Y. לאחר תקופה של קצת יותר משנה פוטרתי. לאחר תקופה מסויימת חזרתי לעבוד עבור חברה Y דרך חברה Z. שאלתי האם חברה Y יכולה לטעון שהפרתי את ההסכם בכך שחזרתי לעבוד אצל אותו מעסיק Y ללא רשותה ?
2. חברה X פיטרה אותי ושילמה לי פיצויים רק על החלק של ההפרשות הסוציאליות. האם ניתן לתבוע את מלוא שכרי קרי משכורת אחרונה שהרווחתי ולא רק את ההפרשות ?
תודה רבה וחג שמח
אין אני יודעת על מה הוחתמת בחוז, כך שאיני יכולה להשיב על שאלתך. ממליצה לך בעניין זה לפנות לייעוץ אישי.
נושא הפיצויים - אכן, אם פוטרת הנך זכאי לתשלום פיצויי פיטורים, קרי משכורת אחת לכל שנת עבודה, אלא אם הוחמת על סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים בחוזה ההעסקה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
בחוזה העסקה שלי כתוב שאני לא יכול להיות מועסק אצל החברה במהלך 12 החודשים שלאחר סיום העסקה, שאלתי האם זה שהוא פיטר אותי ולא הציע לי לחזור להיות מועסק בחברה אמור למנוע ממני עבודה ? בנוסף המשרות בתחום שלי כמעט ולא קיימות מאחר וזהו תחום ייחודי, עצם זה שהוא מגביל אותי אינה עבירה על חופש העיסוק ?
אני אחדד את השאלה השנייה : ההפרשות שלי חושבו על סמך 80% מהשכר והפיצויים שולמו רק על אותן 80% ולא על כל השכר החודשי האם זה חוקי ?
לצערי, עליך לפנות לייעוץ מקצועי בנושא זה. כאן זה לא המקום ליתן לך תשובה אשר יכולה לפעול בצורה הפוכה ולהעמידך בפני חשיפה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר