שלום רב,
אני עובד ברשות שדות התעופה 27 שנה. מתוכם כ-22 שנה כראש משמרת בעבודה במשמרות כולל שבתות וחגים בדרוג תעופתי.
עם מעבר לטרמינל 3 הוצעה לי משרת מנהל פרוייקטים ותהליכים (השכלתי -תואר ראשון במנהל עסקים וטכנאי תעשיה וניהול) בדירוג טכנאים וזאת לאחר שהצלחתי באיפיון מערכות המיון החדשות בטרמינל 3 והתמעתם בקרב צוות הניהול. נאמר לי ע"י הממונים שישנם מרכיבי שכר שלא ילוו אותי בתפקידי החדש כגון: שכר שעות עבודה בשבתות חגים ולילות (הגיוני) וכמו כן בטן מטוס ופרמיה כשכר עידוד. לאומת זאת נאמר לי שישנם מרכיבים אחרים שאקבל אשר יישרו קו עם משכורתי ולא הפגע באופן דרסתי (פגיעה כ- 1500 ש"ח)
לאחר שזכיתי במכרז כדת וכדין הופעתי לגלות שלמרות כל זאת משכורתי נפגע קשות (כ- 5000 ש"ח). בשיחות עם מנהלים נתגלה לי שישנם טכנאים ביחידות אחרות שמקבלים תוספת מטוסים מהיום הראשון שלהם בעבודה (עובדים חדשים העובדים ברשת כ-7 שנים שלא עבדו לילות כלל). לאחר שגיליתי זאת שביקשתי לעזוב את התפקיד.
רק לאחר לחץ מצידי התחיל תהליך של בדיקה וחיפוש דרך לתגמל אותי. לפני כחודשים הודיעו לי שהקבל שעות כוננות כפי שנהוג ביחידות אחרות ותוספת המטוסים ינסו לתת לי תחת הסכם עבודה הבא.
נכון להיום למרות שהודיעו לי ששעות הכוננות אושרו לא קיבלתי אותם בטענה שהמסמך תקוע באיזה משרד.
יש לציין שתפקידי החדש הינו קיצור תהליכי עבודה, איפיון מערכות מיון, יצירת כלים ניהוליים הדרכה והכשרת צוות הניהול לתפעול המערכות המיון החדשות (צוות ניהול שהייתי חלק מימנו לפני זמן מה) האם אינני זכאי לתוספות שנגרעו ממשכורתי כשכר עידוד?.
נ.ב את הדרישה לפיצוי הולם עשיתי כבר בתחילת הדרך.
מה עלי לעשות?
האם אני רשאי לדרוש את התוספות רטרואקטיבית מתחילת התפקיד?
תודה מראש על עזרתכם.
אכן מדובר בהרעת תנאים, השאלה היא מה ברצונך לעשות? האם ברצונך להתריע טרם התפטרות ואז לתבוע בגין הרעת התנאים?
בכל מקרה לשאלתך האם ניתן לתבוע רטרואקטיבית, בוודאי כך גם מן ההגיון.
בכל מקרה מומלץ לפנות לייעוץ משפטי אישי ומקיף בעניין זה שכן מדובר בוותק רב של שנים.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר