שלום רב,
אודה על עצתך:
עבדתי כשנה ושמונה חודשים באולם אירועים, כמנהלת משרד. עבודה במשרה מלאה, בשעות הבוקר.
כעת אני בחל"ת- ילדתי לפני 4 חודשים, ובשיחה טלפונית עם המעסיק (לפני חודש וחצי), הודעתי כי אני מאריכה את חופשתי.
הודעתי אתמול למחלקת הנהלת חשבונות בחברתנו כי אין בכוונתי לחזור לעבודה, וזאת משום שאני רוצה לגדל את בתי היקרה, מה גם שמבחינה כלכלית- לא "משתלם" לי לחזור.
ברצוני לדעת כיצד עלי לפעול:
מעולם לא שולמה לי פנסיה!!! בנוסף, ברצוני לקבל גם פיצויי פיטורין אשר מגיעים לי מאחר ואני מתפטרת פחות מ-7 חודשים מיום הלידה.
מה עלי לעשות בכדי לזכות בכספי הפיצויים והפנסיה? לכתוב מכתש רשמי? מה לציין בו? מה החישוב בכדי שאגיע לסכום אותו עלי לקבל (הרווחתי כ- 5.200 ש"ח נטו)
בתודה מראש,
דקלה
עליך לשלוח אל המעסיק מכתב דרישה בו את מודיעה לו ראשית על התפטרותך על מנת לטפל בביתך.
באותו המכתב תצייני כי אכן לא שולמה לך קרן הפנסיה חובה ועל כן יש להעביר לידך את סה"כ ההפרשות.
בנוגע לחישובים לצערי פורום זה אינו נוהג בחישובים ועל כן תאלצי לפנות להמשך ייעוץ משפטי אישי בעניין זה.
מזל טוב.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר