פוטרתי מעבודתי בתאריך 3.10, מגיעים לי 30 יום של התרעה מוקדמת אותם חייב המעסיק לשלם לי. מטעמי הנוחות של המעסיק, הוא קבע שיום העבודה האחרון יהיה 31.10 ולא 3.11 וכמובן שהוא יוסיף את התשלום על שלושת ימי העבודה למסכורת אוקטובר. לפי מהלך זה אני מבינה שעלי לשלם דמי ביטוח לאומי עבור חודש נובמבר (במידה ולא אחתום אבטלה). האם הדבר חוקי מצד המעסיק? הרי אם היו נחשבים 3 הימים לימי עבודה בנובמבר, דמי ביטוח לאומי היו מנוקים מהתלוש, והסכום שהיתי משלמת בפועל היה משמעותית יותר נמוך. האם יש לי בסיס חוקי להתעקש לקבל תלוש של נובמבר או המחוייבות של המעסיק היא רק לזכות אותי במשכורת של 30 יום של ההתרעה המוקדמת והוא פועל כהלכה?
בפורם לביטוח לאומי אמרו שכנראה שהחוק מחייב את המעסיק לתת לי תלוש של שלושת ימי עבודה בנובמבר והפנו אותי לכאן על מנת לקבל את הסעיף בחוק שמורא כך
תודה רבה מראש
מעסיקך יכול לשלם לך חלף הודעה מוקדמת, שתשלום זה לא מחייב אותו בהפרשות, מה גם שהפרשות לביטוח לאומי יורדות משכרך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
ז"א אין חובה על המעסיק לשלם לי את השכר היחסי עבור נובמבר בתלוש נפרד, וזה חוקי להוסיף את התשלום על הימים האלה למשכורת אוקטובר?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר